Το Σαββατοκύριακο το Μονοπάτι Παρνασσού 2019

Δημοσιεύθηκε:   Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 11:38

 

Το Σαββατοκύριακο του Μονοπάτι του Παρνασσού 2019

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα “Μονοπάτι του Παρνασσού 2019” που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου, όπως φαίνεται από τις συνθήκες του χειμώνα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα διατεθούν 40 ακόμα συμμετοχές σε κάθε μία από τις τρεις ορεινές διαδρομές της διοργάνωσης. Οι συμμετοχές αυτές θα διατεθούν στη γραμματεία την Σάββατο και την Κυριακή.

 

 

Επίσης, ενημερώνουν ότι η διαδρομή των 24,2 χιλιομέτρων συνεχίζει να έχει ποσότητες χιονιού από το 7ο έως και το 13ο χιλιόμετρο, καθώς και κατά τη διάρκεια της διαδρομής που έχει μολυνθεί με τρέχουσες ή πεσμένες νεροί από την κατάλυση του χιονιού. Η κατάσταση του μονοπατιού λόγω των συνεχιζόμενων βροχών αλλάζει την ημέρα σε μέρα.

Έχουν ήδη καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες από την διοργάνωση για να βρεθεί η διαδρομή του αγώνα των 24,2 χιλιομέτρων στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και στην ασφαλέστερη για τους αθλητές. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων.

Η πρόγνωση του καιρού μιλά για αραιή συννεφιά την Κυριακή στην Αμφικλία με θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 17 βαθμούς. Κατά συνέπεια στα υψηλότερα σημεία της διαδρομής του αγώνα η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο ρουχισμός και ο εξοπλισμός του δρομολογίου

πρέπει να είναι πολύ χειρότερη από την ανοιξιάτικη. Χρήσιμες θα είναι οι δρομείς στη χρήση μπατόν, τα αδιάβροχα παπούτσια με μικρή γκέτα, καθώς και τα ηλιακά γυαλιά για την ανάκλαση του ήλιου στο χιόνι, σε μέρη της διαδρομής με κάλυμμα χιονιού.

Να θυμάστε ότι το Σάββατο το απόγευμα θα γίνουν οι 3 παιδικές αγώνες για παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών και θα ακολουθήσει για όλους το αγώνα της Αμφικλιάς Trail City στο παραδοσιακό οικισμό της Αμφικλήιας, με δωρεάν συμμετοχή.

Οι αγώνες όπως κάθε χρόνο διοργανώνονται από τον Αθλητικό σύλλογο Διονύσου Αμφικλήιας και συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Αμφικληίας-Ελατείας.

Οι διανομείς της διοργάνωσης του ομίλου εταιρειών “Delta Τεχνική” και το κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων και οργάνωση γραφείου “Nextshop”.

http://www.lamiareport.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.