Σε μία εβδομάδα το πρώτο τρένο ΕΧPRESS Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί θα δρομολογηθεί στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη το πρώτο ΕΧΠΡΣ ηλεκτροδοτούμενο τρένο που θα καλύψει τη διαδρομή σε τρεις ώρες και 55 λεπτά δήλωσε στον ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Όπως εξηγήθηκαν τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με δύο σταθμούς σε Λιανοκλάδι και Λάρισα θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά από τις 5 ώρες που είναι σήμερα.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρία τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΣΣΤΥ και θα περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι και θα διαθέτουν ακόμα WiFi. Πολύ σύντομα αναμένεται να προστεθούν από την Ιταλία ακόμη δύο υπερσύγχρονες καμπίνες αντίστοιχες με το «Ασημένιο βέλος» που είχε δοκιμαστεί στην τελευταία εκδήλωση του ΤΕΘ.

Την Τετάρτη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπρτζής αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη συνολικής μήκους 450 χλμ., Συνοδευόμενη από τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΕΣΣΤΥ καθώς και της σιδηροδρομικής «Οικογένειας».

mag24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.