Ο ορειβατικός σύλλογος Ιταλίας ….στον Παρνασσό

  

Μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ιταλίας επισκέφθηκαν τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, συνοδευόμενα από τον κ. Μερτζάνη Αριστείδη, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Περιφέρονται στην Αίθουσα

Της Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και των Δραστηριοτήτων του Φορέα και ενημερώθηκε για τις Προστατευόμενες Περιοχές που έχουν στην περιοχή αρμοδιότητα του ΦΔΕΔΠ σύμφωνα με το Ν.4519 / 2018, καθώς και για τον ρόλο του Φορέα στην ορθή διαχείριση και διατήρηση των ιδιαίτερων στοιχείων των παραπάνω περιοχών.

Στη συνέχεια, οι στελέχη του Φορέα συνοδεύονταν και επισκέφτηκαν ενδεικτικές θέσεις της Προστατευόμενης Περιοχής του Παρνασσού, δίνοντας πληροφορίες για τα είδη πανίδας και χλωρίδας που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, για τις ζώνες βλάστησης και τις τύποι οικοτόπων που απαντώνται σε αυτήν.

Ακολούθησε η κατάβαση του μονοπατιού Κρόκη – Δελφοί, που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, με παράλληλη ερμηνεία περιβάλλοντος. Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με την επιβλητική θέα προς το Κορινθιακό Κόλπο, με τα βουνά της Πελοποννήσου να διακρίνονται στο βάθος, το εντυπωσιακό οικόπεδο του Αμφισσα, το χωριό του Χρισσού και το Δελφικό Τοπίο, που έχει εγγραφεί στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του “Προγράμματος Medimont Parks” (Προστατευόμενα Βουνά της Μεσογείου), στο οποίο δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους εμφάνισης και αξιοποίησης των επιλεγμένων ορεινών διαδρομών / μονοπατιών, στις οποίες συμμετέχει ο ΦΔΕΔΠ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.