ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΛΦΩΝ «Το Λάλον Ύδωρ» 2019

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΛΦΩΝ «Το Λάλον Ύδωρ» 2019

Το Φεστιβάλ Δελφών  Το Λάλον Ύδωρ  διανύει τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις από τις  15 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου  στις πόλεις:  Δελφοί, Χρισσό, Αμφισσα, Ιτέα και Γαλαξίδι  του νομού Φωκίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα γεγονότα του Φεστιβάλ παρουσιάζονται σε φυσικούς χώρους και όχι σε οργανωμένο θέατρο, δίνοντας έτσι στους θεατές ή στους ακροατές τη δυνατότητα να ζήσουν την ενέργεια των χώρων αυτών και την επίδραση της συμμετοχής τους στα έργα που παρουσιάζονται εκεί.

Το Λάλον Ύδρρος  είναι ένα νεοσύστατο φεστιβάλ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη  Δημήτρη Μαραμή . Έχει ως στόχο την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού σε σύνδεση με την ιστορία και το φυσικό κάλλος της περιοχής των Δελφών και κατ ‘επέκταση ολόκληρης της Φωκίδας. Τον περασμένο χρόνο το φεστιβάλ είχε ως θέμα «Σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες και λόγος ελληνικός». Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι η «Νεοτητα», καθώς εστιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε νέους σκηνοθέτες, νέους ερμηνευτές, νέα μουσικά σχήματα, νέους δημιουργούς, και φιλοδοξεί παράλληλα να προσελκύσει, εκτός των άλλων, και ένα νεανικό κοινό. Η νεότητα άλλωστε αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο των φετινών θεατρικών και μουσικών δρώμενων ΊωνΗ Πρώτη ΑγάπηΑντιγόνηΙσμήνηΕρωτόκριτος . Φέτος δημιουργείται για πρώτη φορά και η «Νεανική Σκηνή της Ιτέας», όπου θα προσκληθούν νεανικά μουσικά σχήματα της εγχώριας εναλλακτικής μουσικής σκηνής. Μέρος της θεματικής της νεολαίας θα αποτελέσουν οι προβολές και τα εργαστήρια κινουμένων σχεδίων σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ  Άμυσσυρος , ενώ συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία με την  εναλλακτική σκηνή  της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής .

Το Φεστιβάλ Δελφών πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και υποστήριξη του Δήμου Δελφών, του Δήμου Δωρίδου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Εφόρειας των Αρχαιοτήτων Φωκίδας.

Το Φεστιβάλ Δελφών  Το Λάλον Ύδωρ 2019  υλοποιείται με  δωρεά  του  Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου (ΙΣΝ) .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.