Στις ράγες το τραίνο της Ιστορίας (video)

treno 65461213 363750611005230 5956310441943629824 n

Το παρθενικό της ταξίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Τραίνο της Ιστορίας.

Μια πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Συλλόγου Μπράλου, που βρήκε τεράστια ανταπόκριση τόσο από φορείς αλλά και από απλούς πολίτες που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτή την ημερήσια εκδρομή.

Το συγκεκριμένο τρένο ειδικά μισθωμένο από το σύλλογο ξεκίνησε από την Αθήνα το πρωί και μέσω της νέας χάραξης από την Καλλιδρόμου σήραγγας έφτασε στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου.

Από εκεί κατευθύνθηκε προς Μπράλο μέσω της παλιάς γραμμής όπου σταμάτησε για περιηγήσεις και φωτογραφίες σε όλα τα ιστορικά σημεία της σιδηροδρομικής διάβασης Μπράλου.

Στη συνέχεια μέσω Αμφικλειας και Τιθορέα επιστρέφει αργά το βράδυ στην Αθήνα.

Ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Αθανασίας Σβεβατζί συνάντησε τον σύλλογο για την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που υποστηρίζουν την προσπάθεια να καθιερωθεί το ιστορικό δρομολόγιο ως τουριστική γραμμή.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι του Τιθορέα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό επιβατών της περιοχής τους, θέλοντας ταυτόχρονα να στείλουν το δικό τους λυπηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ο τόπος χωρίς τρένο αποβάλλεται και οι ίδιοι δυσκολεύονται και για να εξυπηρετηθούν πρέπει να μεταβούν στο σταθμό Λειβαδιάς τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είναι ανεξάρτητα.

 

Τοπικά Νέα | Star Κεντρικής Ελλάδας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.