Δωρεάν διόδια και εκπτώσεις εισιτηρίων για τις εκλογές

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/07/2019

 Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών και των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, οι μετακινήσεις ιδιωτικών και ιδιωτικών οχημάτων θα γίνονται χωρίς χρέωση, δωρεάν, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Το ίδιο ισχύει για το γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

➜ Ειδικότερα, για όλη τη διάρκεια του πενθήμερου, από την 4η Ιουλίου 2019 στις 10:00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019, η διαμετακόμιση των ιδιωτικών χρηστών των δικαστικών αντιπροσώπων θα γίνει δωρεάν, χωρίς την καταβολή των διοδίων.

➜ Η ελεύθερη διέλευση θα πραγματοποιηθεί και από τους πολίτες, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 5/7/2019 έως Σάββατο 6/7/2019 έως και τη Δευτέρα στις 08:00 το πρωί.

Επίσης, μετά από αίτημα των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα χορηγηθεί μείωση στην τιμή των κανονικών εισιτηρίων, πλοίων, τρένων, υπεραστικών λεωφορείων και πτήσεων της Aegean Airlines και της Olympic Air, με βάση τις ακόλουθες αποφάσεις των εταιρειών:

➜ Η αεροπορική εταιρεία AEGEAN και Olympic Air, προσφέρεται ειδική τιμή 45 ευρώ ανά δρομολόγια για το σύνολο της εσωτερικής της δικτύου, για τις αεροπορικές μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων που θα πραγματοποιηθούν για την άσκηση των καθηκόντων τους τις επειζόμενες εκλογές. Η τιμή περιλαμβάνει μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

➜ Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε την παροχή 30% των τιμών των κανονικών εισιτηρίων, για την απλή μετάβαση στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, τους αναπληρωτές, τους γραμματείς και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, για τη μετάβασή τους από τον τόπο διαμονής τους, στον τόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους της διεξαγωγής των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019. Η αποζημίωση χορηγείται με την επίδειξη της απόφασης της εντολής και θα εξυπηρετείται κατά προτεραιότητα.

Για τον ίδιο σκοπό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χορηγεί την ίδια έκπτωση (30%) στις κανονικές τιμές των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή επιστροφή και για όσους οι πολίτες ταξιδεύουν σιδηροδρομικώς. Η έκπτωση θα χορηγείται με απλή απεικόνιση της ταυτότητάς τους, διαβατηρίου ή άλλου νομίμου εγγράφου.

➜ Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητοβιομηχανιών Υπεραστικών Συγκοινωνιών απευθυνόμενη στα ΚΤΕΛ ζήτησε τη χορήγηση έκπτωσης επί της τιμής των εισιτηρίων για τη μετακίνηση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, των βουλευτών και των ψηφοφόρων. Η Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά, με έκπτωση 25% στις κανονικές εισιτήρια για υπεραπομακρυσμένες μετακινήσεις καθώς και για την έκδοση εισιτηρίων μετ ‘επιστροφής.

➜ Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αποφάσισαν να χορηγήσουν έκπτωση στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων για την μετάβαση των εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, των αναπληρωτών γραμματείων και των δικαστικών αντιπροσώπων, καθώς και τη χορήγηση έκπτωσης για τη μεταφορά των οχημάτων τους σε σχεδόν σύνολο προορισμών κατά τη διαδικασία επειμένων εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

Ειδικότερα,

Η Κοινοπραξία πλοίων ANES FERRIES (δρομολόγια από το Βόλο προς Σποράδες) παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και σε αυτά τα οχήματα, στον τόπο εκπλήρωσης των καθηκόντων τους.

Η Κοινοπραξία TRITON FERRIES στα δρομολόγια των Π / Κ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ και ΙΟΝΙΣ (Πειραιάς, Νεάπολη, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κισσάμο, Γύθειο) παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής και τα οχήματα τους.

Οι κοινοπραξίες Blue Star Ferries και ΑΝΕΚ LINES – SUPERFAST προσφέρουν έκπτωση 50% στις μετακινήσεις των εκπροσώπων καθώς και έκπτωση 20% στο Ι.Χ. τα αυτοκίνητα τους.

Η εταιρεία «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» χορηγεί έκπτωση 30% στις εισιτήρια και τη μετακίνηση των Ι.Χ. οχηματα.

Η εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ στα δρομολόγια του Ε / Γ-Ο / Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ, παρέχει έκπτωση 50% στις ατομικές εισιτήρια, καθώς και έκπτωση 20% στην μεταφορά των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Η εταιρία FAST FERRIES στα δρομολόγια Ε / Γ-Ο / Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π και ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ (Ραφήνα, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο) προσφέρει 30% έκπτωση στις ατομικές εισιτήρια και έκπτωση 20% στα εισιτήρια των οχημάτων.

Η Κοινοπραξία LEVANTE FERRIES GROUP (Ζάκυνθος, Κιλκίς, Κεφαλονιά) παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους υπηκόους τους.

Η Κοινοπραξία πλοίων Σαρωνικού (Αίγινα, Αγκίστρι, Μήτανα, Πόρο) ενέκρινε τη χορήγηση 50% έκπτωσης στους ναύλους των δικαστικών αντιπροσώπων.

Η εταιρία AEGEAN SPEED LINES (Πειραιάς, Σερρίφος, Σίφνο, Μήλο) παρέχει έκπτωση 30% στις προσωπικές εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι για την παροχή της δωρεάν μετακίνησης είναι απαραίτητη η παρουσίαση της απόφασης για τη σύσταση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.