Μπακογιάννης: «Κάνουμε το ΓΝ Λαμίας το μεγαλύτερο Περιφερειακό Νοσοκομείο…»

 

Δημοσιεύθηκε:  Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 13:07Μπακογιάννης: «Κάνουμε το ΓΝ Λαμίας το μεγαλύτερο Περιφερειακό Νοσοκομείο ...»

Δόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς προς χρήση του ανακαινισμένου κτιρίου του Σαντορίνη Λαμίας. Θα φιλοξενήσει νέα και θα επεκταθούν υπάρχοντες, υπηρεσίες υγείας σε 200 κλίνες του. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Διοίκησης.

« Όμορφη μέρα, μέρα χαράς …», η οποία ξεκίνησε την  Τετάρτη 11 Ιουλίου  με την παράδοση του πλήρως ανακαινισμένου κτιρίου του πρώην Στερεάριου από την Περιφέρεια Στερεάς στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Οι παραπάνω λέξεις «δανείστηκαν» από την σύντομη ομιλία του Περιφερειακού  Κώστα Μπακογιάννη κατά την τελετή παράδοσης ενός εμβληματικού αρχιτεκτονικού αλλά και πολύτιμου για την υγεία συστήματος έργου, του Διοικητή Γ.Ν. Λαμίας  Ευαγγέλου Χατζημαργρυρίτη .

Το συγκεκριμένο έργο, ιστορικά δημιούργησε λειτουργικό ένα κτίριο που είχε συνδέσει την πόλη της Λαμίας με την υγειονομική περίθαλψη, φιλοξενώντας εδώ και δεκαετίες ασθενείς με φυματίωση από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Διατηρείται η εξαιρετική αρχιτεκτονική του, αλλά θα είναι ακόμη πιο ουσιαστική, καθώς θα επιτρέψει στο ΓΝ Λαμίας να λειτουργήσει με επιπλέον 200 κρεβάτια, καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο περιφερειακό και ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Δείτε ένα βίντεο με τις δηλώσεις των κκ Χατζημαργρυρί και Μπουκογιάννη από την παράδοση της γιορτής:

Με την παράδοση του συγκεκριμένου κτιρίου θα μπορέσουν να λειτουργήσουν εκεί:

• Η  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού , η οποία μετά την μετακίνηση του στο ανακαινισμένο κτίριο θα αναπτυχθεί σε  27 κλίνες , καθιστώντας την μεγαλύτερη Πανελλαδική Μονάδα Αιμοκάθαρσης (η οριστική μεταφορά και λειτουργία της Μονάδας στο νέο κτίριο θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι χωρίς καμία διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας της και με απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς υπό αιμοκάθαρση).

• Οι  διοικητικές υπηρεσίες.

• Η  παιδιατρική κλινική  με την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών της.

• Η  ογκολογική μονάδα  με νέες δυνατότητες.

• Η  ψυχιατρική κλινική  (σε πλήρη λειτουργία).

• Η  παθολογική  και η  πνευμονολογική κλινική  του νοσοκομείου, με αυξημένες δυνατότητες κλινών για νοσηλεία.

Όπως αναφέρθηκε επίσης από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, « μεγάλο παίγνιο παραμένει η έναρξη λειτουργίας και λειτουργίας της  Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης , μιας σημαντικής υπηρεσίας για την ευρύτερη περιοχή και τους ασθενείς, η οποία θα διασυνδέεται επιστημονικά με το Πανεπιστήμιο της Πόλης ».

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή παράδοσης του κτιρίου του Σαινιρίου:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.