Έκτακτο: Εκοιμήθη ξαφνικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος

Δημοσιεύθηκε:   Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 20:07

Έκτακτο: Εξοφλήθηκε ξαφνικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλας εκδιώχθηκε σήμερα Σάββατο λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα από το σταμάτημα της καρδιάς στην ηλικία των 71 ετών.

Απέραντη θλίψη στη Φθιώτιδα και στα γειτονικά της ελληνικής εκκλησίας, από την αναγγελία της προς την Κυριακή εκδοχή του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου, ο οποίος ήταν  Μητροπολίτης στη Φθιώτιδα για 23 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της LamiaReport ο Ποιμενάρχης μας υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον άνθρωπο στη ζωή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Νικόλαος έως  και χθες Παρασκευή ήταν καλός στην υγεία του, αφού την ημέρα της Αγίας Παρασκευής (26/7/19) χορεύει στην Αρχιερατική Θία Λειτουργία στην ομώνυμη εκκλησία του Νέου Αμπλιανή στη Λαμία.

Επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης (25/7/19) ήταν αυτός που  υποδέχθηκε  την κλεμμένη εικόνα μετά από 40 ολόκληρες στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην Άνω Σπαρτιά της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας πριν λίγες μέρες έχασε τη μητέρα του  Μαρία  Πρωτόπηπα, την οποία αγαπούσε και την φροντίζει μέχρι τα βάθη της ηλικίας, αφού «έφυγε» σε ηλικία 102 ετών.

Να αναφερθεί ότι ο καταθέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας αναλαμβάνει τον Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Νικόλαος

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νί κ ολ ο του Πρωταπαπίου, που γεννήθηκε το 1948 στην Πλατεία Τήνου. Ακαδημαϊκή Σχολή και στην Σχολή Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το πτυχίο του βαθμού “ακριβά” από το 1972.

Διακοσμήθηκε το 1973 και Πρέσβισερος το 1975. Έγινε Αρχιπαιδευτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Μητροπόλεως Χαλκίδος (1973 – 1975). Καθηγητής της Τσεχικής Σχολής Τήνου (1975 – 1978) και Διευθύνων Σύμβουλος του Πανελλήνιου Πανεπιστημίου Τήνου (1975 – 1984).

Μετακληθείς κάτω από το μακριστό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και όλης της Ἑλλάδος κ. (1984-1996), Γενικός Διευθυντής του Σταθμού Ραδιοφωνικού Σταθμού (1990-1996) και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ναού του Ἁγίου Éλευθερίου Ἄρέως. Από το 1984 έως το 1996, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας (1990-1996) και ο Γενικός Διευθυντής του Ιερού Ναού του Ἁγίου Éλευθερίου Ἄρέως. Συγγραφή πολλών μελετών θεομητρικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και δημοσίευση πολλών άρθρων στην εφημερίδα και περιοδικά.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας εκλέχθηκε υπό την ηγεσία της 1ης Ιανουαρίου, η οποία διεξήχθη στις 6 Ιουνίου στην ετήσια γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και εγκαινιάστηκε στην Λαμία στις 17 Νοεμβρίου 1996.

http://www.lamiareport.gr/index.php/topika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.