Meteo.gr: Η πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καύσωνα

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019

 Με κύμα καύσωνα μπήκαμε τον Αύγουστο καθώς οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα φέρουν στην Ελλάδα θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά υγρών αερίων από την Αφρική στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τις Σάββατο 03/08.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Μετεωρολογικού Κέντρου, οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Παρασκευή 02/08 και η Σάββατο 03/08, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες στις κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές θα φθάσουν τους 41 – 42 ⁰C.

Όμως, το κύμα θερμότητας φαίνεται να είναι σύντομο, καθώς από τις βραδινές ώρες της Σαββάτου 03/08, αναμένεται ενίσχυση των βόρειων ανέμων με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στη βόρεια προβλέπεται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της Σαββάτου 03 / 08.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες στις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 02/08 θα φτάσουν τους 39-40 ⁰C Για τις αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, τα οποία παρουσιάζονται συνοπτικά στο παρακάτω γράφημα.

Επίσης, μπορείτε να ενημερώσετε για τα συμπτώματα της θερμικής εξάντλησης και της θερμικής έλξης στο ιατρικό άρθρο που παρουσιάζεται εδώ, καθώς και τη σύνδεση της καύσωνας με τα καρδιαγγειακά προβλήματα εδώ.

Πηγή:  www.lifo.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.