Λαμία: Με χιούμορ και συγκίνηση το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στην Λαμία, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς, ο Κώστας Μπακογιάννης στην φωνητική ομιλία του έκανε μια μικρή νουσταλγική και ταυτόχρονα χιουμοριστική αναδρομή στην τελευταία πενταετία και πρότεινε να τηρηθεί μια λεπτή μίμηση στη μνήμη του Μεγάλου Μητροπολίτη Νικολάου.

Στο τελευταίο του λόγο, ως Περιφερειάρχης Στερεάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Κώστας Μπακογιάννης θυμήθηκε την πρώτη μέρα που έβαλε τον πάτο του στο γραφείο, στο περίφημο νεοκλασικό της πλατείας Ελευθερίας και το βρήκε κατακλυσμένο. Τότε ήταν φοβηθεί, όπως δήλωσε, δεν επιβεβαιώνεται η οικογενειακή γκαντεμιά αλλά – όπως τελικά αποδείχθηκε – αντίθετα, τα χρόνια του έδειξαν ότι πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός που συνεργάστηκε με τόσο αξιόλογους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Περιφέρεια Στερεάς.

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση για αυτά τα πέντε χρόνια που πέρασαν αλλά και η μεγάλη χαρά για όλα τα έργα και τις δράσεις που καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλοι μαζί προωθώντας τη συνεργασία και τη συναίνεση»  τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης στην φλερτλετική ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδα.

Στην τελευταία συνεδρίαση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που εκλέχτηκε το 2014, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην εργασία που γίνεται και θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία μέρα και έχει ως αποτέλεσμα να διασφαλιστεί:

– 26,9 εκατ. Ευρώ επιπλέον εθνικών πόρων για μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την επισκευή και συντήρηση κέντρων υγείας, έργα πολιτισμού και αθλητισμού και την επισκευή και συντήρηση μηχανημάτων πολιτικής προστασίας.

– 64,9 εκατ. Ευρώ ακόμη από την ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την επιχειρηματικότητα, την πολιτιστική ανάπτυξη και τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμα από τις εκλογές, όταν ξεκίνησε η συγκρότηση της δικής μας περιφερειακής μονάδας, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είχαμε αποφασίσει ότι θέλουμε να υπερβούμε τις κομματικές και ιδεολογικές γραμμές, ότι θέλουμε να σπάσουμε τα τείχη του παρελθόντος, ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στη δυσπιστία και την αντιπαράθεση. Ο Κανένας δεν αρνήθηκε τα ιδεολογικά του πιστεύω. Απλώς συνειδητά αποφασίσαμε ότι το «εμείς» είναι πιο σημαντικό από το «εω» και ότι η μόνη απάντηση στα προβλήματα της εποχής είναι η «μαζί». Θέλω, λοιπόν, να σας πω ένα πάρα, πάρα πολύ μεγάλη ευχαριστώ. Σίγουρα ξέρεις, ειδικά για τον απερχόμενο Περιφέρεια, είναι πάντα μεγάλος ο πειρασμός να πει ότι τα έκανε όλα σπουδαία, τα έκανε όλα τέλεια. Μακριά από εμένα αυτή η λογική. Ο, τι επιτευχθεί αυτή η η Περιφέρεια οφείλεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μπορείτε όλοι να είστε εξαιρετικά υπερήφανοι, ανεξάρτητα από το αν έχετε έρθει “.

Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε και τα οικονομικά στοιχεία του 2014 σε σχέση με τα σημερινά:  «Το 2014, έχουμε πάρει 190 εκατομμύρια, οπότε ο νέος Περιφερειακός θα παραλάβει περίπου το 1 δισεκατομμύριο. Η Περιφέρεια χάνει σχεδόν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, τώρα θα χρεοκοπήσει γύρω στα 20. Μια περιφέρεια που εκτέλεσε πολλά μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα. Μια Περιφέρεια που είναι πρώτη σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Γιατί είναι μια Περιφέρεια που μπαίνει σε μεγάλα έργα όπως ο Ασωπός. Μη Περιφέρεια με φυσικό αέριο που θα φτάσει σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Μια Περιφέρεια που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη με πρότυπα δομές. Μια Περιφέρεια που στον τουρισμό έχει τη μεγαλύτερη αύξηση αναλογικά σε διανυκτερεύσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μια Περιφέρεια, η οποία πρώτα απ ‘όλα άλλαξε την ίδια ως οργανισμό για να μπορέσει να κάνει την δουλειά της. Μια Περιφέρεια που είδε τα αποτελέσματα της δουλειάς της. Αυτή είναι η πραγματικότητα ».

Ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του σε όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, στους στελέχη και τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια και έκλεισε τονίζοντας  : «Είναι τεράστια τιμή να υπηρετεί κάποιος στην αυτοδιοίκηση. Εγώ είμαι ευγνώμων για την τιμή που έγινε. Ο κόσμος γενναιόδωρα μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Έκανα ό, τι μπορούσα, ότι ανθρώπινη μπορώ να αντισταθώ. Χαίρομαι πολύ που όλοι μας μπορούμε να περπατήσουμε στις οδούς της Περιφέρειας με ψηλά το κεφάλι μας. Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι σπουδαιότερο. Έχουμε ακόμα δουλειά. Μέχρι τις 31 του μηνός, που με πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλο ενθουσιασμό θα παραδώσουμε στον Φάνη Σπανό και στην ομάδα του.  Το Περιφερειακό μας Συμβούλιο έχει ακόμα δουλειά και η Περιφέρεια έχει ακόμα δουλειά. Και βέβαια να  θυμόμαστε πάντοτε  όλοι ότι στις θέσεις μας είμαστε προσωρινοί ενώ τα έργα είναι μόνιμα».

Ο Ευθύμιος Καραϊσκος, λίγο πριν αναλάβει το «τιμόνι» του Δήμου Λαμιέων μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι για τον ίδιο σήμερα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος και ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν για αυτόν ένα μεγάλο σχολείο στο οποίο δάσκαλος ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης που του έδωσε πολύτιμα μαθήματα σε θέματα αυτοδιοίκησης ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι θα θυμάται πάντα τη συναίνεση και τη συνεργασία που είχε με όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο  Φανής Σπανός,  ο οποίος αναλαμβάνει τον ίδιο επικεφαλής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μίληνοντας στους δημοσιογράφους, ευχαρίστησε και εκείνος ο Κώστα Μπακογιάννη για τη συνεργασία και κάνοντας μια μικρή απολογισμό στο έργο του Παλαιού Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε ότι χαρακτηρίστηκε από συγκατάθεση, συνεννόηση και αφοσίωση στο κοινό καλό της Περιφέρειας και κατά συνέπεια, το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα ξεκινήσει από μια πολύ καλή αρχή.

Δείτε αναλυτικά τα βίντεο καθώς και φωτογραφίες από το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο με την σημερινή του μορφή:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.