Στην ΕΡΤ η Λαμία με μειωμένα λεφτά

Κανονικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 1 το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που ήθελαν να μην ξεκινήσουν το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τόσο τον πρόεδρο της ΕΠΟ όσο και τους προέδρους της Super League 1 και 2 που χειρίστηκαν αυτό το ζήτημα αλλά και τους στελέχη των ομάδων », δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Αυγενάκης, ο οποίος πρόσθεσε:


«Βεβαίως, υπάρχει μια τελευταία συνεννόηση με τον Πολιτικό Προϊστάμενο της ΕΡΤ, κ. Πέτσα και φυσικά με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Προσωπικά είχα ξεκαθαρίσω ότι λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα δημιουργήσουμε τις προσδοκίες και τις απφταξίες. Είναι βέβαιο ότι πολλοί έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους με μια σειρά χρημάτων που είχαν προβλεφθεί ότι θα λάβουν. Αυτά τα χρήματα θα είναι μειωμένα. Την τελική διαπραγμάτευση κάνουν οι ίδιες μέσω της ΕΡΤ και, φυσικά, της επιτροπής που εργάζεται πάνω σε αυτό το θέμα, με επικεφαλής τον κ. Πέτσα ».

Από την τοποθέτηση του υφυπουργού προκύπτει ότι η ΕΡΤ θα μεταδώσει τις εντός έδρας αγώνες του Άρη, του Ατρόμητου, του Παναιτωλικού, της Ξάνθης και της Λαμίας. Οι 5 ΠΑΕ έχουν συμβόλαιο με το δημόσιο κανάλι, αλλά θα εισπράξουν λιγότερα χρήματα από τα συμφωνηθέντα, όπως ανέφερε ο Αυγενάκης.

Χωρίς τηλεοπτική στέγη παραμένει ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ. Και οι δύο ομάδες είχαν βρει την ΕΡΤ πριν από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αλλά η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να μην ισχύσει η συμφωνία.

www.documentonews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.