Με Γλυκερία και Ασλανίδου ξεκινούν τα «Θερμοπύλεια 2019»

 

 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 13:10Με Γλυκερία και Ασλανίδου ξεκινούν οι «Θερμοπύλες 2019»

Η δική μας γιορτή ιστορίας και κουλτούρας …

Η Θερμοπυλία, η δική μας γιορτή Ιστορίας και Πολιτισμού, αποτελεί μια προσπάθεια για την ορθολογική προβολή και προβολή του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών αλλά και της πόλης της Λαμίας μέσω ποικίλων πολιτιστικών δράσεων. Συνδυασμοί, θεατρική προβολή, αθλητικές δραστηριότητες είναι τα κομμάτια που συμπληρώνουν «Θερμοπυλία 2019» !

Με την συναυλία της Γλυκερίας και της Μελίνας Ασλανίδου ξεκινούν στις 25 Αυγούστου η « Θερμοπυλία 2019 » και θα φιλοξενηθεί το 1 ο  Ευρωπαϊκό Πολιτικό Πρωτάθλημα της Αρχιτεκτονικής CISM, ένα σημαντικό αθλητικό αγώνα με μερικούς από τους καλύτερους πυροσβέστες της Ευρώπης που αποτελούν συγχρόνως Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα της Τοξοβολίας που θα πραγματοποιηθεί το 2020, στο πλαίσιο του φεστιβάλ των 2500 χιλιάδων χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυναμικών (ΑΣΑΕΔ), του Ελληνικού Αχυροδιδασκαλείου και του Δήμου Λαμιέων και θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου 2019.

Το Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα με συμμετοχή περίπου 100 αθλητών θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καμαρίτσα με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η απονομή των βραβείων και η μάχη για την εμφάνιση των μικρών κρατών, την Σαββατο 31 Αυγούστου το απόγευμα στη Λεωνίδα στην Θερμοπυλή , σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό για τα αγόρια του τόξου και με πολλές συμβολικές μηνύματα.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Το παιδί που πήρε» μια συνθετική παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρουμελλίου και του «Εργοστάσιου Ονείρου» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πιέρη, της Διεθνούς  Τιμής και της ποδηλατοδρομίας «ΛΕΟΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ»  σε συνδιοργάνωση με την Ένωση «Λεωνίδα Τροπαιόν», ενώ η αυλαία θα περάσει με την συναυλία του καλλιτεχνικού τραγουδιού από  τους « Μουσάτες » και την ορχήστρα της Λαμίας Guitarodais ” του Ωδείου «Εν Ωδαίς».

Το πρόγραμμα των « Θερμοπυλώνων 2019 » περιλαμβάνει αναλυτικά:

  • Κυριακή 25 Αυγούστου, ώρα 20:30

Συναυλία της Γλυκερίας και της Μελίνας Ασλανίδου

Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών  (Ελεύθερη είσοδος)

  • 28 Αυγούστου – 31 Αυγούστου

1ο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας  CISM σε συνδιοργάνωση του ΑΣΑΕΔ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αργολίδας και του Δήμου Λαμιέων.

  • Τετάρτη 28 Αυγούστου , ώρα: 18: 30 – Τελετή εκκίνησης στοΜνημείο του Λεωνίδα

  • Πέμπτη 29 έως Σάββατο 31 Αυγούστου  – Διεξαγωγή Αγώνων Αγώνων Σκοποβολής στο Δημοτικό Στάδιο Καμαρίτσας

  • Σάββατο 31 Αυγούστου , ώρα: 17:15 – Τελετή λήξηςστοΜημείο του Λεωνίδα

( Ελεύθερη είσοδος)

  • Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα: 20:30

Θεατρική παράσταση «Το παιδί που ελίμωσε»  μια συνθετική παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελου και του «Εργοστασίου Ονείρου» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πιετρή.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (Ελεύθερη είσοδος)

  • Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης: 09:00

Πορεία Τιμής «ΛΕΟΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ»  σε συνδιοργάνωση με τον σύλλογο «Λεονίδα Τροπαιόν»

Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

  • Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης: 10:30

Ποδηλατοδρομία «ΛΕΟΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ» σε συνδιοργάνωση με τον σύλλογο «Λεονίδα Τροπαιόν»

Οδός Δροσοπούλου

  • Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα: 20:30

Συναυλία εντυπωσιακού τραγουδιού με τους ” Μουσικάντη “,  ΠυρρόΠουλίτσας (κιθάρα, λαούτο), Γρηγόρης Αγραφιώτης (κιθάρα, τραγούδι), ΔημήτρηςΚαραγιώργος (δτράμς), ΔημήτρηςΠηχάς και η κιθάρα ορχήστρα Λαμίας Guitarodais ” του Ωδείου “Εν Ωδαίς”.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (Ελεύθερη είσοδος)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.