Νοσοκομείο Άμφισσας: Ελλείψεις γιατρών και… κλοπές, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Αργοπεθαίνει» το νοσοκομείο Αμφισσάς, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων.

Τα στοιχεία που αναφέρουν και τα οποία κοινοποιεί το Πανελλήνιο Πανεπιστήμιο Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), δείχνουν δραματικά την κατάσταση. Ειδικότερα, η Παθολογική κλινική υποβοηθούμε με δύο παθολόγους. Οι εξαιρετικές περιστάσεις στην πλειοψηφία τους μεταφέρονται σε άλλους νοσοκομειακούς χώρους.

Η Καρδιολογική κλινική διαθέτει έναν καρδιολόγο – ο δεύτερος έχει αναρρωτική τους τελευταίους τρεις μήνες με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Υπηρετούν δύο Ακτινολόγοι.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διαθέτει έναν νεφρολόγο για τις έκτακτες περιστάσεις αλλά και τους 15 ασθενείς που εξυπηρετεί. Ο δεύτερος νεφρολόγος βρίσκεται με μετακίνηση στο νοσοκομείο και θα αποχωρήσει λόγω λήξης της μετακίνησης.

Το Σωματείο καταγγέλλει επίσης διοικητική ανεπάρκεια, ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

Τέλος, τίθεται το πρόβλημα της φύλαξης του νοσοκομείου – «συνεχώς γίνονται κλόπες στο νοσοκομείο» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νοσοκομείο Αμφισσάς στην εντατική
Εδώ και τρεις μήνες με έναν καρδιολόγγο

Το Νοσοκομείο της Αμφισσάς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το Σωματείο είναι στην εντατική. Αργοπεθαίνει λόγω ελλείψεων ιατρικών βασικών ειδικοτήτων. Το Σωματείο καταγγέλλει διοικητική ανεπάρκεια, ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Μεγάλο το πρόβλημα με την φύλαξη του Νοσοκομείου. Συνεχώς γίνονται κλόπες στο Νοσοκομείο. Επίσης δημιουργείται πρόβλημα με τα αδεσπότα που κυκλοφορούν ελεύθερα στους χώρους του Νοσοκομείου.
Η Παθολογική κλινική υποθηκεύει με πέντε ασθενείς διότι υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι. Οι έκτακτες περιστάσεις μεταφέρονται στην πλειοψηφία τους. Καρδιολόγος είναι μόνο ένας. Ο δεύτερος έχει αναρρωτική εδώ και τρεις μήνες με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Υπηρετούν δύο Ακτινολόγοι. Ένας Νεφρολόγος για τις έκτακτες περιστάσεις και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετεί 15 ασθενείς. Ο δεύτερος νεφρολόγος που βρίσκεται με μετακίνηση στο νοσοκομείο αποχωρεί λόγω λήξης της μετακίνησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.