Ο Δήμαρχος Δελφών Π.Ταγκαλής αποκαλύπτει FAKE NEWS για τη ληστεία στο Γηροκομείο

Ο Δήμαρχος Δελφών Π.Ταγκαλής αποκαλύπτει FAKE NEWS για τη ληστεία στο Γηροκομείο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/09/2019

  

«Τα κρεβάτια ήταν στρωμένα!»

-Κάποιος μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο και έψαξε μόνο στο φαρμακείο, σύμφωνα με όσα εντοπίστηκαν στην αυτοψία που ακολούθησε.

«Ο χώρος δεν έχει λερωθεί, έχει βανδαλιστεί ή έχει αλλοιωθεί και υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν», ισχυρίζεται ο αρχιεπίσκοπος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκάλης για το Γηροκομείο του Αμφισσα, αποκαλύπτοντας ακόμα ένα απάτη με το FAKE NEWS που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και πολλά μέσα υιοθετήθηκαν άκριτα και χωρίς να διασταυρωθούν.

Ο κ. Η Ταγκαλής ξεκαθαρίζει ότι αν και αναστέρως, η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής είναι μεγάλη και επισκέφθηκε το κτίριο για να πραγματοποιήσει αυτοψία σχετικά με τις υποτιθέμενες βανδαλισμούς. Διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα ανοιχτό παράθυρο που οδηγούσε στο γραφείο της Διοίκησης, στο οποίο κάποιος είχε εισέλθει, γιατί έγγραφα βρέθηκαν στο πάτωμα. Ο εισβολέας φαίνεται να έψαξε μόνο τα φάρμακα στο φαρμακείο του ιδρύματος.

Αναλυτικά ο κ. Τάγκαλης στην τύπος τύπου αναφέρει τα εξής:

Στάλλιος-Γατείο Ίδρυμα & Χρόνιων Παθήσεων

Σε συνέχεια δημοσιεύσεων που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες που αφορούσαν την αποδυνάμωση και τις βανδαλισμούς στο Στάδιο Γκαλερί Γηροκομείου και Χρόνιες Παθήσεις, πραγματοποιήσαμε άμεση διενέργεια αυτοψίας στο χώρο καθώς το ίδρυμα εκκαθαρίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κληροδοτήματα πολλών, και δεν είμαστε κατά Νόμος υπεύθυνων, μεγάλων χρηστών και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κορίτη του οφθαλμού.

Κατά την άφιξη μας διαπιστώσαμε ότι ένα παράθυρο στο πίσω μέρος του κτιρίου ήταν ανοιχτό και όχι σπασμένο, το οποίο οδηγούσε απευθείας στο πρώην γραφείο της Διοίκησης. Στο γραφείο αυτό υπήρχαν έγγραφα στο πάτωμα ενώ ο εξοπλισμός του γραφείου ήταν στην θέση του. Προχωρήσαμε στο εσωτερικό του κτιρίου και διαπιστώσαμε εύκολα ότι οι διαρρήκτες έψαξαν ΜΟΝΟ ένα ντουλάπα με φάρμακα και ιατρικά είδη. Μέσα στο κτίριο υπήρχε ολόκληρη η ιατρική συσκευή, τα αντικείμενα δείχνονταν αδιάκοπα από την τελευταία μέρα λειτουργίας του ιδρύματος, ενώ μέχρι και τα κρεβάτια ήταν στρωμένα !! Διαπιστώσαμε επίσης τη θραύση ενός μικρού τζαμιού, το οποίο και αποκαταστάσαμε άμεσα. Τέλος, κλείσαμε το ανοιχτό παράθυρο και ασφαλίσαμε εκ νέου το χώρο.Από τα παραπάνω δεν προκύπτει ότι ο χώρος έχει υποστεί βλάβη, έχει βανδαλωθεί ή έχει αλλοιωθεί και υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

Ωστόσο, θα ήταν επιθυμητό, ​​πριν από τη δημιουργία εντύπων και ανοικτών δημοσιεύσεων και χωρίς την επιτόπια επαλήθευση, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους αρμόδιους για την εξακρίβωση της αλήθειας. Ο Δήμος Δελφών αν και δεν έχει την ευθύνη για τη διαφύλαξη και την προστασία της περιουσίας των κληροδοτημάτων του, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ιδρύματα που έχουν διαχρονικά προσφερθεί.

Από το Γραφείο του Δημαρχείου

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.