Με αφορμή την 1η Οκτωβρη, παγκόσμια ημέρα συνταξιούχων 10ήμερο πανελλαδικής δράσης όλων των συνταξιουχικών σωματείων

Τα σωματεία της Φωκίδας φορτώνουν λεωφορείο και καλούν στην κινητοποίηση της Λιββαδειάς στις 3 Οκτωβρίου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/09/2019

Με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου που είναι η παγκόσμια μέρα των συνταξιούχων των συνεργαζόμενων συνταξιοδοτικών οργανώσεων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Δημόσια – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ-ΝΑΤ-ΠΣΣ- Δικηγόροι – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ πραγματοποιήσουν 10ήμερα αγωνιστικά κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα.

Ειδικά, οι συνταξιούχες οργανώσεις Ν. Φωκίδας (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ, ΟΑΕ) υλοποιώντας τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής καλούν τους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2019 στο Λιβαδειά στην κεντρική πλατεία στις 11:00 π.μ.

Στην αναφορά τους οι συνταξιούχοι αναφέρουν τα εξής:

Σεπτέμβρης 2019

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία σταθερά. Τα προβλήματα που έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ.

Ο νέος συσχετισμός που διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές με την εναλλαγή μεταξύ των δύο κομμάτων στο δημόσιο, αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση και την εμβάθυνση των αντεργατικών, αντιλαϊκών και αντιαντιστικών πολιτικών που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια.

Η κατάσταση δεν είναι ίδια με το χθες, η κυβέρνηση της Ν.Δ πατάει και αξιοποιεί την «προίκα» που έλαβε από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο βάζοντας τον πήχη σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της με την ένταση του αυταρχισμού, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και μια σειρά αντεργατικών, αντιλαϊκών νομοσχεδίων και δηλώσεων, αλλά και αόριστων υποσχέσεων για την δημιουργία προσδοκιών, με επιδόματα, την στιγμή που το πληρωμένο συνταξιουχικό εισόδημα των συνταξιούχων και όλα τους τα δικαιώματα έχουν κατακρεουργηθεί.

Αξιοποιεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία και ετοιμάζει την κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της, με την προώθηση του συστήματος των «τριών πυλώνων» («εθνική» σύνταξη – επαγγελματικά ταμεία – ιδιωτική ασφάλιση) για να κατεδαφίσει ότι έχει απομείνει.

Η Πρώτη του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, οργανώνει πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ότι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί, να συνεχίσουν να μας ληστεύουν με πρόσχημα την κρίση ή την ανάπτυξη του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία. Απορρίπτουμε την λογική ότι έγινε-έγινε. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, δικαιώματα, που είναι πληρωμένα σε όλο μας τον εργασιακό βίο αλλά και σήμερα πληρώνουμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

· Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

· Κατάργηση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.

· Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.

· Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι τα επιδόματα.

· Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

· Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

· Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

Οι συνταξιχαχικές οργανώσεις Ν. Φωκίδας (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ, ΟΑΕ) υλοποιώντας τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των συνεργαζόμενων συνταξιοδοτικών οργανώσεων, καλούν τους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2019 στο Λιβαδειά στην κεντρική πλατεία στις 11:00 π.μ.

Για την συγκέντρωση θα αναχωρήσει λεωφορείο από την πλατεία εθνικής αντίστασης (παιδική χαρά) στις 09:00 το πρωί της Πέμπτης. Η μετακίνηση δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

6978225865

6973201835

2265028706

Όλοι στο δρόμο του αγώνα

Να μην λείπει κανείς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.