Ανυπολόγιστες ζημιές άφησε πίσω το χαλάζι στον Ελαιώνα της Άμφισσας – Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί (φωτο-video)

elaiwnes zhmies00007

Μετρούνται οι πληγμοί των ελαιοπαραγωγών στην Αμφισσα, καθώς μόνο 30 λεπτά χαλαζόπτωσης κατάφεραν να προκαλέσουν ολοκληρωτική καταστροφή στους καρπούς των ελιών.

Όπως περιγράφουν οι παραγωγοί στην κάμερα του Star, το χαλάζι είχε το μέγεθος ενός καρυδιού και έσπασε πραγματικά τις ελιές, σε συνδυασμό με την ισχυρή αύρα, με αποτέλεσμα να ρίξει όλα τα φρούτα στο έδαφος και να χάσει μια πολύ καλή συγκομιδή.

Απογοητευμένοι με την ολική καταστροφή που υπέστησαν από το έντονο χρονολογικό φαινόμενο, το πρωί της Παρασκευής στην Αμφισσα, οι ελαιοπαραγωγοί ζητούν να ενεργοποιηθούν άμεσα οι μηχανισμοί, ώστε να γίνουν ταχέως οι αυτοψίες από την ΕΛΓΑ και να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης.

Από τη μανία του φαινομένου δεν υπήρχαν σπίτια, καταστήματα και δημόσια κτίρια στην Αμφισσα, ενώ κεντρικά δρομολόγια πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη της Φωκίδας, ο Γιώργος Δελμούζο, ο ΕΛΓΑ αναμένεται να βρεθεί στα κατεστραμμένα δέντρα της Δευτέρας, προκειμένου να γίνουν οι εκτιμήσεις για την αποζημίωση των παραγωγών.

Πρόκειται για μια θεομηνία, όπως χαρακτήρισαν οι περισσότεροι, που δεν έχει ξανασυμβεί στην περιοχή.

Στις καταστραμμένες εκτάσεις βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκάλης για να δει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε η έντονη χαλάρωση.

  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση elaiwnes_zhmies00001.jpg
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.