Ημερίδα στην Αμφίκλεια στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

 

Δημοσιεύθηκε:  Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 10:28Ημερίδα στην Αμφικλία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

Η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Π. Σακελλαρόπουλος, ο Δήμος Αμφικληίας – Ελατείας, το Κέντρο Υγείας Αμφικλήιας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφικλήιας – Ελατείας, το Κέντρο Κοινωνικής Προνοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Κοι.Σ.Π.Ε. «Ανεμώνη» συνδιοργανώνουν Ημερίδα για τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Το θέμα της ημερίδας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφικλήιας στις 18:00 μ.μ., είναι: «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας – Φωτίζοντας τις μαύρες σκέψεις, δίνοντας νόημα στη ζωή».

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), η οποία φέτος αφιερώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην πρόληψη της αυτοκτονίας. Εστιάζει όχι απλά στην καταπολέμηση των παραγόντων κινδύνου, αλλά κυρίως στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο δημόσιας υγείας, με την ανάπτυξη των ατομικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση των ατομικών ικανοτήτων αντιμετώπισης των ζωτικών γεγονότων που προκαλούν στρες, καθώς και μέσω της κατάλληλης ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των φορέων της κοινότητας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ψυχική υγεία.

Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις, τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο, τα κοινωνικά δίκτυα και τις περιβαλλοντικές εντυπώσεις, ώστε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από τις δύσκολες συνθήκες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.