Άνω κάτω το Πολύδροσο: «Να έρθει ο Συμεών στη Φωκίδα και να πάει ο Θεόκτιστος στη Φθιώτιδα». (video)

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δηλώνουν τους κατοίκους στο Πολύδροσο για να πείσουν τον πατριάρχη Φωκίδας να ακυρώσει την απόφαση του

και να μην μεταφέρει τον ιερέα του χωριού.

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συγκέντρωση και η αγανάκτηση ξεχύθηκε από τα ίχνη όλων των μικρών και μεγάλων.

Ο Οικουμενικός Θεοκτιστός αποφάσισε να μετακινήσει τον παπα-Κώστα ως «αντιπαραγωγικό».

Χαρακτηρισμός που δεν δέχεται ούτε ο ίδιος ούτε οι κάτοικοι της Πολυδροσού και δηλώνουν στην πλευρά του παπά τους που έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στην περιοχή τους.

Ο λόγος στη λαϊκή συγκέντρωση πήρε και ο ίδιος ο παπάς-Κώστας, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι η μετακίνηση γίνεται για οικονομικούς λόγους και μετά την άρνησή του να καταβάλει χαράτσι που επιβλήθηκε από τη μητρόπολη στο μικρό του χωριό που με δυσκολία από την πλατεία μπορεί να καλύψει τα έξοδά της.

Το γεγονός ότι ο μητροπολίτης αρνείται να δεχτεί άμεσα τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αφού δηλώνει ότι είναι ψυχοφόρος μέχρι τα Χριστούγεννα, έχει εκνευρίσει τους κατοίκους, ενώ έντονες διαμαρτυρίες και επιστολές προετοιμάζουν και οι κάτοικοι της Μαριλωτά και της Λιλαίας που καλούνται επίσης να αλλάξουν τον πρόεδρο λόγω της μετακίνησης του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλιάτσικα, και σύμφωνα με την απόφαση ο ιερέας του Πολυδρόμου θα μετακινηθεί σε Λιλαία και Αποστολία, ο παπάς Θανάσης που είναι τώρα στο Μαριλωτά πρέπει να πάει στο Πολύδροσο και τελικά η καραμπόλα συμπληρώνεται με το ιερό της Λιλαίας που μετατοπίζεται στο Μαριλωτά.

ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΦΟΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ἡ ρά ρά ρά ρά ρά Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη Μη π. Ο Κωνσταντίνος Πλιάτσικα δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τους σκοπούς και τις προθέσεις των ανθρώπων που προκάλεσαν το θόρυβο αυτό και έρχεται και εύχεται την αυτοσυγκράτηση και την αειφορία μέσω του Αγίου Τισαρακόστατος των Χριστουγέννων. Οφείλει να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προστασία του από κακοβουλές και ενοχλητικές υποθέσεις.

Τίτλος της Μητροπόλεως

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.