ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΚΟΜΑ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ!

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Η απόρριψη της αίτησης αναστολής του Δήμου Δελφών για το θέμα της πλατείας της Θεάτρου φαντάζει μόνο ως αρχή των δεινών για το Δημοτικό Αρχείο.

Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 29 Νοεμβρίου 2019
«Εμείς θέλουμε τη συνεργασία με το Δήμο, αλλά πρέπει να δούμε αν ταυτίζονται οι απόψεις μας. Είναι βαριά η αμέλεια των δημοτικών αρχών από το 2010 και μετά, έχει σοβαρές ευθύνες από τη Δήμο για τη δυσμενή εξέλιξη ». Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος των περιοίκων, Στέλιος Σωγή, προέβλεψε την επόμενη μέρα για το Δήμο Δελφών, τους πολίτες και τα οικονομικά του δήμου μετά το αρνητικό δικαστικό αποτέλεσμα στην αίτηση αναστολής για υπόθεση που παραβιάζει τις προοπτικές του Παρνασσάδου στο μεσοπρόθεσμο και προβλεπτό διάστημα
 Του Ηλία Τσίγκα
Η έκβαση ως πρώτο αποτέλεσμα έχει την έναρξη της διαδικασίας εκταμίευσης του ποσού των 965.000 ευρώ, η οποία, όπως είναι γνωστό, δεσμεύεται από τους δημοτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Για την δυσμενής αυτή εξέλιξη ενημέρωσε το Σώμα πριν από την συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων και των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών που πραγματοποιήθηκε στην Αμφισσα, τον Μάιο, ο Παναγιώτης Ταγκαλής.
«Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για τον δήμο μας», σημειώνει ο αρχηγός της δημοτικής Αρχής, αρχίζοντας την ενημέρωση-τοποθέτησή του προς το Σώμα. «Η απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησής μας για αναστολή δέσμευσης των τραπεζικών μας λογαριασμών σημαίνει ότι το ποσό των σχεδόν 1 εκ. ευρώ θα εισπραχθεί αυτόματα. Ταυτόχρονα, είναι η ίδια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη και για τους περιπετειώδεις ιδιοκτήτες της πλατείας της Θεάτρου », πρόσθεσε ο Παναγιώτης Ταγκάλης και ενημέρωσε την δημοτική αντιπροσωπεία πως, σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο των περιφερειών, Στέλιο Σφηνά, θα γίνει αναλυτική συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, για το μεσοδιάστημα «να πάρουμε το χρόνο μας και να έχουμε επεξεργαστεί όλα τα νέα στοιχεία», όπως ανέφερε σχετικά.
Εντούτοις και εν όψει της αναλυτικής συζήτησης που θα ακολουθήσει στο δημοτικό συμβούλιο για το σημαντικότερο θέμα που φαίνεται καθαρά ότι υποθηκεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις προοπτικές του δήμου, ο λόγος δόθηκε στον Stelios Schinas, προκειμένου να κάνει μια πρώτη θέση, η οποία ήταν η οποία είναι πολύ δύσκολη για το τι θα έρθει, για το τι θα σταματήσουν οι ζημιωθέντες ιδιοκτήτες της πλατείας της Θεάτρου στην Ιτέα και, ασφαλώς, για το ποιος καλείται τελικά να πληρώσει το «μάρμαρο» των 1,5 εκ. ευρώ -πλην του 1 εκ. των τελεσίδικα δεσμευμένων δημοτικών τραπεζικών λογαριασμών που αναλογούν να πληρώσουν οι περιτοικοι!
«Οι δικηγόροι αποκάλυψαν ότι φτάσαμε ως εδώ γιατί δεν κάνατε, κ. Δήμητρα, αναβολή εντός του πρώτου τριμήνου από τότε που έγιναν γνώστες της δέσμευσης των λογαριασμών, ως οφειλόμενος », σημείωσε αρχικά ο Στέλιος Σχοινάς, για να« μεταφέρει ταχύτητες »αμέσως μετά. «Χάθηκαν σοβαρά στοιχεία για αυτό το δικαστήριο λόγω αιτίας της αμέλειας του Δήμου! Η ευθύνη των δημοτικών αρχών από το 2010 και μετά είναι βαριά. Όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν αγοράσει οικόπεδα ελεύθερα ρυμοτομικών υποχρεώσεων. Η Πολιτεία έχει χορηγήσει οικοδομικές άδειες, δηλαδή έχει την ευθύνη. Η δουλειά του δήμου ήταν να ενημερώσει πως αυτό δεν ισχύει. Δεν το έπραξε, όμως … »!
Ο Στέλιος Σχοινάς, προάγοντας την στάση που από ό, τι φαίνεται, αποφάσισε να τηρήσει τους περιτοίκους, κατέληξε λέγοντας ότι «θέλουμε συνεργασία με το Δήμο, αλλά πρέπει να δούμε αν οι ίδιοι οι ίδιοι οι απόψεις μας», δείχνοντας πως το επόμενο στάδιο αυτής της πολυκοσμίας οι υποψήφιοι θα είναι οι περιουσιακοί ιδιοκτήτες να στραφούν εναντίον του Δήμου Δελφών και να διεκδικήσουν την πληρωμή του τελευταίου και του 1,5 εκ. ευρώ που αναλογίζονται στους ίδιους, με ακλόνητα επιχειρήματα αυτά που περιέγραψε ο Στέλιος Σχοινάς.
Ποσό βέβαια που θα κληθεί να επιχορηγήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τους οικείους του Παντασίδα τα επόμενα χρόνια … Και με αυτό που μπορεί να συνεπάγεται!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.