ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες στο βουνό της Οίτης

Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» που θέλει να γιορτάσει την παγκόσμια μέρα διοργάνωσης για τα μέλη της αναχώρησης στην Οίτη στην κορυφή Αέτος.

Η διαδρομή που πραγματοποιήθηκε ήταν μικρή αλλά με υπέροχη θέα τα Βαρδούσια, Γκιώνα, Βελούχι και τα Άγραφα. Αυτά τα βουνά αλλά και πολλά ακόμα κινδυνεύουν από ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η
τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Δεν είμαστε εναντίον των ΑΠΕ αντίθετα υποστηρίζουμε τη χρήση «καθαρής» ενέργειας.

Είναι όμως αδιανόητο να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες σε ευαίσθητες οικοσυστήματα.

Δεν μπορεί να απομείνει ο πλανήτης καταστρέφοντας τη χλωρίδα και την πανίδα των βουνών μας τοποθετώντας βιομηχανικές εγκαταστάσεις (έτσι χαρακτηρίζονται από την ελληνική νομοθεσία). Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ότι οι ανεμογεννήτριες δεν αποδίδουν την αναμενόμενη ενέργεια σε σύγκριση με την αποτύπωση που αφήνουν στον πλανήτη. Λύσεις υπάρχουν πολλές όπως οι φωτοβολταικά κ.α.

Ειδικά για τον «βουνό μας» η Οίτι πιστεύουμε ότι καμία ανθρώπινη παρέμβαση δεν χωρίζει στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή. Σε ένα Εθνικό Δρυμό οι εξορύξεις, η κυνήγια και οι ανεμογεννήτριες μόνο μπορεί να είναι. Λέμε στη γαϊκή
τουριστική ανάπτυξη που θα βοηθήσει οικονομικά και σε όλες τις γύρω χώρες. Λέμε στους πεζοπόρους, τους ορειβάτες, τους αλεξίπτωτους, τους δρομείς και τους ποδηλάτες.

Όχι στις εξουδεδοποιήσεις
Όχι στις ανεμογεννήτριες

Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.