Φωκίδα: Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για ομάδα Ρομά που διέπραττε κλοπές

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την πρωινή του Σαββάτου αστυνομική έρευνα στις περιοχές Ιτέας και Αμφισσας στη Φωκίδα, για την ανίχνευση ομάδας Ρομά που διαπράττει κλοπές. Ενδεχομένως, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη ομάδα χρησιμοποιεί τους ανήλικους προκειμένου να εισέρχονται στους χώρους – στόχους.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, πρωινές ώρες, όταν το σύστημα ασφαλείας με βιντεοσκόπηση, γνωστή επιχείρηση στο Ιτέα, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη ότι στο κατάστημα έγινε διάρρηξη. Ο ιδιοκτήτης εκείνη τη στιγμή μέσω του κινητού τηλεφώνου παρακολουθούσε το όντως ζωντανά το τι συνέβαινε στην ιδιοκτησία του. Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία η οποία όταν έφτασε στο σημείο, οι δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν. Όμως υπήρχε το βιντεοσκοπικό υλικό το οποίο μπήκε στο μικροσκόπιο των ανδρών του Α.Τ. Ιτέας.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης και αναζήτησης των εμπλεκόμενων. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Σάββατο, μετά την υποβολή του μηνύματος από τον επιχειρηματία, σε χρόνο ρεκόρ καταλήφθηκε αρχικά ένας ανήλικος Ρόμα, ο οποίος παραδέχτηκε την πράξη του. Όπως όμως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και τις προσαγωγές που έγιναν στη συνέχεια, ο ανήλικος εκτέλεσε εντολές των ενηλίκων οι οποίοι κατά τη διάρκεια της διάρρηξης είχαν τον ρόλο των τσιλιαδόρων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έρευνες και σε επιχείρηση της περιοχής όπου το συγκεκριμένο σπείρα πούλησε τα κλοπιμαία.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι τοπικοί παράγοντες ανέφεραν στο zougla.gr ότι η τακτική με την χρήση των ανήλικων για να μπουκάρουν σε χώρους και να κλέβουν είναι κάτι συνηθισμένο. Οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν στην εισαγγελία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.