
Σε εξÎλιξη βÏίσκεται από την Ï€Ïωινή του Σαββάτου αστυνομική ÎÏευνα στις πεÏιοχÎÏ‚ ΙτÎας και Αμφισσας στη Φωκίδα, για την ανίχνευση ομάδας Ρομά που διαπÏάττει κλοπÎÏ‚. ΕνδεχομÎνως, όπως αναφÎÏουν οι αστυνομικÎÏ‚ πηγÎÏ‚, η συγκεκÏιμÎνη ομάδα χÏησιμοποιεί τους ανήλικους Ï€ÏοκειμÎνου να εισÎÏχονται στους χώÏους – στόχους.
Όλα ξεκίνησαν την ΠαÏασκευή, Ï€ÏωινÎÏ‚ ÏŽÏες, όταν το σÏστημα ασφαλείας με βιντεοσκόπηση, γνωστή επιχείÏηση στο ΙτÎα, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη ότι στο κατάστημα Îγινε διάÏÏηξη. Ο ιδιοκτήτης εκείνη τη στιγμή μÎσω του ÎºÎ¹Î½Î·Ï„Î¿Ï Ï„Î·Î»ÎµÏ†ÏŽÎ½Î¿Ï… παÏακολουθοÏσε το όντως ζωντανά το τι συνÎβαινε στην ιδιοκτησία του. ΑμÎσως κάλεσε την Αστυνομία η οποία όταν Îφτασε στο σημείο, οι δÏάστες είχαν Ï€Ïολάβει να διαφÏγουν. Όμως υπήÏχε το βιντεοσκοπικό υλικό το οποίο μπήκε στο μικÏοσκόπιο των ανδÏών του Α.Τ. ΙτÎας.
ΑμÎσως ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώÏισης και αναζήτησης των εμπλεκόμενων. Όπως Îγινε γνωστό, σήμεÏα Σάββατο, μετά την υποβολή του μηνÏματος από τον επιχειÏηματία, σε χÏόνο ÏÎµÎºÏŒÏ ÎºÎ±Ï„Î±Î»Î®Ï†Î¸Î·ÎºÎµ αÏχικά Îνας ανήλικος Ρόμα, ο οποίος παÏαδÎχτηκε την Ï€Ïάξη του. Όπως όμως Ï€ÏοÎκυψε από την αστυνομική ÎÏευνα και τις Ï€ÏοσαγωγÎÏ‚ που Îγιναν στη συνÎχεια, ο ανήλικος εκτÎλεσε εντολÎÏ‚ των ενηλίκων οι οποίοι κατά τη διάÏκεια της διάÏÏηξης είχαν τον Ïόλο των τσιλιαδόÏων. ΠαÏάλληλα Ï€Ïαγματοποιήθηκαν ÎÏευνες και σε επιχείÏηση της πεÏιοχής όπου το συγκεκÏιμÎνο σπείÏα ποÏλησε τα κλοπιμαία.
Οι ÎÏευνες συνεχίζονται, ενώ οι τοπικοί παÏάγοντες ανÎφεÏαν στο zougla.gr ότι η τακτική με την χÏήση των ανήλικων για να μπουκάÏουν σε χώÏους και να κλÎβουν είναι κάτι συνηθισμÎνο. Οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθοÏν στην εισαγγελία.