34ος Δρόμος Ελευθερίας: Ημιμαραθώνιος «Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος» – Δηλώστε συμμετοχή!

Δημοσιεύθηκε:  Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 09:2334ος Δρόμος Ελευθερίας: Ημιμαραθώνιος «Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος» - Δηλώστε συμμετοχή!

Ο Σ. Ε. Γ. Α. Σ, ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την ευγενική υποστήριξη της Ένωσης Φυσικών Προσόντων Ν. Φθιώτιδας και του Συλλόγου Παλαιών Αθλητών Κλασικού Αθλητισμού, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  34ο ΔΡΟΜΟ Ελευθερίας «Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος» 1ος Ημιμαραθώνιος, διαπιστωμένη διαδρομή από την IAAF,  ΤΗΝ   Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019.

1. Ημερομηνία – τόπος τελέσεως:  24 Νοεμβρίου 2019  ημέρα  Κυριακή  και ώρα  11.00πμ  με αφετηρία την άνω Πλατεία των Θερμοπυλών 550μ πριν από το ανδριάντα της  Λεωνίδας στα Θερμοπύλες (198ο χιλιόμετρο των Αθηνών Λαμίας).

Οι αθλητές-τριες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Θερμοπύλες – Αλαμάνα μέσω Π.Ε.Ο Αθηνών Λαμίας και θα τερματίσουν στο Γοργόποταμο, περνώντας τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Λαμίας – Δαμάστα – Ηρακλέιας – Μοσχοχώρι – Ν. Κρικέλου – Άνω Βαρδατών – Αλεποσπιτών, και τερματισμό μπροστά στην εκκλησία του Γοργόποταμου.

Διαβάστε επίσης:  Πληροφορίες διαδρομών αγώνα και μετακίνησης

Αγωνισμοί

Α.  Δρόμος πάνω σε άσφαλτο 21097,50 μ.
Β. Δρόμος 5.000 μ. (ίδια διαδρομή αφετηρία Μοσχοχώρι) για όλες τις ηλικίες
Γ. Δρόμος 1.500 μ. για μαθητές – τριών Δημοτικών Σχολείων και ΑΜΕΑ.

2. Δικαίωμα συμμετοχής.

Α. Διαδρομή 21097,50 ημιμαραθώνιος , στο αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές ηλικίας  18 ετών και άνω  (γεννημένοι το 2001 και μεγαλύτεροι) που ανήκουν στη δύναμη των Συλλόγων του Σ. Ε. Γ. Α. Σ, αθλητές Συλλόγων Δρομέων Υγείας, μεμονωμένοι αθλητές – τριών, αθλητών – τριών και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί.
Β. Διαδρομή 5.000μ , ανεξάρτητη ηλικίας με αφετηρία τη Μοσχοχώρι – Ν Κρίκελο – Αλεπόσπιτα ΠΕΟ και τερματικό στον ίδιο χώρο με τα 21097,50.
Γ. Διαδρομή 1500μ  για τους μαθητές-  τριών Δημοτικών Σχολείων  και  ΑΜΕΑ  με αφετηρία την πλατεία του Δ.Διαμερίσματος Αλεπόσπητων του Δήμου Λαμίας και τερματίζεται στον ίδιο χώρο με το τερματισμό των 21097,50 μ.

Ώρα εκκίνησης για όλους τους αγώνες ταυτόχρονα με το ημιμαραθώνιο 11.00πμ.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των ΑΜΕΑ δεν θα επιβαρύνουν οικονομικά.

Οι συμμετέχοντες αθλητές στα 21097,50μ θα επιβαρύνουν με το ποσό των 15 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες αθλητές στα 5000μ θα επιβαρύνουν με το ποσό των 10 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στα 21097,50 μ και στα 5000μ θα παραδοθούν μαζί με τους αριθμούς και τα μπλουζάκια. Για το λόγο αυτό στην έντυπη δήλωση να αναγράφεται και το μέγεθος (SML XL …).

Στην παραστατική κατάθεση, πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα καταθέτη, εάν έχετε καταθέσει στο καταθετήριο ομαδική κατάθεση, παρακαλώ στείλτε μας με e-mail  όλα  τα  ονοματεπώνυμα .

Η εγγραφή συμμετοχής στις αγώνες που έχουν κόστος συμμετοχής θεωρείται έγκυρη μετά την καταβολή του ποσού της συμμετοχής στο λογαριασμό της ΦΙΛΑΘΛΗΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΙΑΣ και αποστολή της σχετικής τεκμηρίωσης στο  filathlitikossyllogoslamias@gmail.com  εντός 3 (τριών) ημερών από την ημερομηνία εγγραφής. Μετά την ολοκλήρωση των 3 ημερών η εγγραφή θα διαγραφεί και θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία.

Όσοι από τους συμμετέχοντες στο 1500μ και οι ΑΜΕΑ επιθυμούν να πάρουν μπλουζάκι με την παράσταση της διαδρομής θα επιβαρυνθούν με 5 ευρώ.

Τα χρήματα θα κατατεθούν στο λογότυπο της  Εθνικής Τράπεζας.

Δικαιούχος: Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας (  GR3801103960000039629609668  )

Παρακαλείστε να στέλνονται στην συγκεκριμένη Τράπεζα γιατί αν στέλνονται από άλλο στην παραπάνω Τράπεζα, η προμήθεια τους είναι περίπου 3 ευρώ.

3. Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να στείλουν μέχρι  την Παρασκευή 22.11. 2019 για την  διευκόλυνση του έργου των οργανωτών.

Α.  Οι δηλώσεις ηλεκτρονικά στις παρακάτω φόρμες εγγραφής,  ΕΔΩ  και τηλεφωνικά στο 2231039958.
Β.  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν καθημερινά (17.00 – 19.00) στα Γραφεία του Συλλόγου στο στάδιο της ΚΑΜΑΡΙΤΣΑΣ.
Γ.  Στο κατάστημα Αθλητικών ειδών  (NRG spots) Ο ΔΙΧΤΥ, Χατζοπούλου 1 στο Λαμία  καθημερινά ώρες λειτουργίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν την ημέρα του αγώνα.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να μας διευκολύνουν να στείλουν έγκαιρα τις δηλώσεις συμμετοχής.

Ιατρικός έλεγχος:  Οι αθλητές  με την ευθύνη τους  πρέπει να εξεταστούν από την  ΙΑΤΡΟ προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι υγιείς και μπορούν να αγωνισθούν χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους. Οι συμμετέχοντες δρομείς γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη συμμετοχής του όσον αφορά την ικανότητά του να συμμετάσχει. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από τον ιατρό πριν από την συμμετοχή τους, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Ο ΣΕΓΑΣ, Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού ή οποιασδήποτε άλλης επίδρασης που μπορεί να υποστεί συμμετοχή στον οργανισμό. Οι συμμετέχοντες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.  Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με την ευθύνη των γονέων ή των φροντιστών τους.

Οι αθλητές των συλλόγων – μελών ΣΕΓΑΣ θα αγωνιστούν με την προσκόμιση του αθλητικού δελτίου τους και της κάρτας υγείας θεωρημένα σύμφωνα με το νόμο και σύμφωνα με την 24/12/18 κοινή υπουργική απόφαση Υπουργού Υγείας και υφυπουργού Αθλητισμού.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΣΟΧΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.

Παράδοση αριθμών:  Οι αριθμοί θα παραδοθούν

Στους χώρους εκκίνησης.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα υπάρχουν στην γραμματεία των αγώνων κατά την παράδοση των αριθμών. Δεν θα δοθεί αριθμός εάν δεν έχει κατατεθεί από τους αθλητές του ΣΕΓΑΣ το αθλητικό δελτίο και η κάρτα υγείας και υπεύθυνη δήλωση από τους συμμετέχοντες ανεξάρτητους αθλητές.

1. Τεχνικές οδηγίες:  Ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η διαδρομή καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την άσφαλτο. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.
2. Οι σταθμοί τροφοδοσίας  στη διαδρομή κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι σύμφωνοι με τους κανονισμούς και θα συμφωνούν πλήρως με τους κανονισμούς υγιεινής των τροφίμων.
3.  Οι σταθμοί τροφοδοσίας δεν θα τοποθετηθούν στη γραμμή πορείας των αθλητών.
4.  Οι σταθμοί τροφοδοσίας έχουν σημανθεί με σαφήνεια στη διαδρομή.
5.  Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν: Στο 4ο χιλ., Στο 8ο χιλ. (Δαμαστά) στο 10ο χιλ. (Ηράκλεια) στο 14ο Χιλ. (Μοσχοχώρι) στο 16ο Χιλ. (Βαρδάτες) σε 19ο χιλιόμετρα μετά από κάθε σταθμό τροφοδοσίας στα 50μ. Θα υπάρχει κάδος απορριμμάτων.
6.  Τροφοδοσία πόσιμου νερού, ενεργειακών ποτών, χυμών και φρούτων θα παρασχεθούν σε όλους τους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση.
7.  Όλες οι σταθμοί τροφοδοσίας θα υπόκεινται στην εποπτεία των ενηλίκων, οι οποίοι θα είναι καλά ενημερωμένοι.
8.  Όλοι οι υπάλληλοι των σταθμών τροφοδοσίας θα φορούν διακριτικά.
9.  Τα σημεία ελέγχου θα είναι ηλεκτρονικά και θα ελέγχονται από κριτές του αγώνα. Οποιοσδήποτε αθλητής δεν περάσει και επισημανθεί από ένα σταθμό ελέγχου θα θεωρηθεί άκυρος. 12. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ  Η διαδρομή από την έναρξη μέχρι το τέλος Θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία των οχημάτων. 
10.  Τα σημεία ελέγχου είναι σημειωμένα στο χάρτη του αγώνα των 21097,5μ.
11 .
Η διαδρομή των 21097,5μ είναι η επίσημη απόσταση της IAAF σύμφωνα με τους κανονισμούς.
13. Ο χάρτης της διαδρομής περιλαμβάνει, την εκκίνηση, τον τερματισμό, την κατεύθυνση, την υψομετρική διαφορά του δρομολογίου, τις σταθμούς ανεφοδιασμού και πρώτων βοηθειών, τα σημεία ελέγχου, τους σταθμούς διασωστών ομάδων.
14. Η διαδρομή του αγώνα θα σηματοδοτηθεί με ταινία ή το άλλο υλικό, θα αποκλειστεί και θα εποπτεύεται όπου απαιτείται, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δρομείς τρέχουν στο εγκεκριμένο δρομολόγιο.
15. Η διαδρομή του αγώνα των 21097,5 μ.έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί από τον επίσημο μετρητή της IAAF / AIMS. Το πιστοποιητικό της διαδρομής θα είναι διαθέσιμο την ημέρα των αγώνων. Ο επόπτης του Αγώνα θα ελέγξει αν η διαδρομή που έχει σχεδιαστεί, την ημέρα του αγώνα είναι σε ακριβή συμφωνία με το πιστοποιητικό μέτρησης.

Βραβευσεις συμμετεχοντων:
α.  Σε όλους τους αθλητές των 21097,5 μ, 5000μ και 1500μ που θα τερματίσουν θα τους δοθεί στο τελικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα με την παράσταση της διαδρομής.
β.  Στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο, μετάλλιο.

Κατηγορίες αθλητών:
1.  Αθλητές – τρήματα 1500μ (Μαθητές – τριών) Δημοτικών Σχολείων.
2.  Αθλητές -τριες 5000 ανεξάρτετης ηλικίας

Ημιμαραθώνιος Αθλητές – τριες
3.  (Α1 – Θ1) 18 – 29 (2001 – 1990)
4.  (Α2 – Θ2) 30-39 (1989-1980)
5.  (Α3 – Θ3) 40-49 (1979 -1970)
6 .  (Α4 – Θ4) 50-59 (1969-1960
7.  (Α5 – Θ5) 60 και άνω
8.  … με ειδικές ανάγκες Α Μ Ε Α

Υπεύθυνος οργάνωσης του αγώνα  ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6949063050 – 2231039958

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.