Φυτέψτε μια γκαζάνια για τη βεράντα σας!

    • Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από Λαμία Times

 

Πολύ φτηνή επιλογή. Μπορείς να βρεις ωραία φουντωτά φυτά με ένα ευρώ.

  • Τα λουλούδια της έχουν σχήμα μαργαρίτας και είναι μεγάλα και λαχταριστά. Έχουν έντονα χρώματα: πορτοκαλί, κίτρινο, μπορντώ, λευκά ή και διχρωμίες με όλα τα παραπάνω.

  • Ανθίζει ΑΠΌ ΤΗΝ Άνοιξη ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ αργά ΤΟ Φθινόπωρο.

  • Μετά από ένα δυο χρόνια θα δεις ότι οι γκαζάνιες έχουν γίνει υπερδιπλάσιες: αφράτα και μεγάλα φυτά! Και ακόμη περισσότερα λουλούδια!

  • Μόλις πάει να ξεραθεί κάθε λουλούδι, να το κόβεις με ένα κλαδευτήρι από τη βάση του. Όσο το κάνεις αυτό, τόσο περισσότερα λουλούδια θα βγάζει η γκαζάνια.

  • Άκου τώρα πώς μπορείς να φτιάξεις πολλές νέες γκαζάνιες για να γεμίσεις όλες τις γωνιές του κήπου σου. Αφού ξεραθούν τα λουλούδια, θα αφήσεις μερικά να κάνουν σπόρο. Δε θα τα κόψεις, όπως προαναφέρθηκε. Και μετά από λίγο καιρό θα δεις να σχηματίζεται κάτι σαν χνουδάκι. Έ, αυτό το χνουδάκι έχει μέσα τους σπόρους. Όπου πέσουν θα φυτρώσουν νέες γκαζάνιες.

Αν έχει λίγη συννεφιά ή βρέχει, τα λουλουδάκια θα κλείσουν. Ένα ένα τα πέταλα θα μαζεύονται κοντά κοντά το ένα δίπλα στο άλλο. Θα ξανανοίξουν μόλις κάνει την εμφάνισή του ο ήλιος ψηλά στον ουρανό.

Αιμιλία Ροδοπούλου

MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

http://reviews.in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.