Παπούλιας προς ΠΓΔΜ: “Η Ελλάδα προσέφερε ό,τι ήταν να προσφέρει”

Ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές της θέσεις και να συμβάλλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα “προσέφερε ότι ήταν να προσφέρει”.

Στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του σήμερα το βράδυ, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε πως η Ελλάδα από τη μεριά της “ηγείται της προσπάθειας για την προσαρμογή και ένταξη όλων των γειτονικών κρατών στις ευρωατλαντικές αξίες και δομές”.

Ακόμη προσέθεσε πως είναι προς το συμφέρων όλων των γειτόνων μας η εγκατάλειψη “αναχρονιστικών αντιλήψεων, αλυτρωτικών θέσεων και εθνικιστικών εμμονών”. Συγκεκριμένα ανέφερε πως “Απευθύνομαι ειδικά στην ηγεσία της γειτονικής FYROM για να εκφράσω τη βούληση της ελληνικής πλευράς, όπως αποτυπώνεται στην Ενδιάμεση Συμφωνία, να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της ονομασίας”.

Ξεκαθάρισε τέλος πως “Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων είναι η κόκκινη εθνική γραμμή που επιτρέπει στη γειτονική χώρα να διανύσει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ευρωπαϊκές δομές. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ας μην αυταπατώνται ότι η Ελλάδα θα υποκύψει σε οποιαδήποτε πίεση. Η Ελλάδα προσέφερε ό,τι ήταν να προσφέρει”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.