ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΛΑΜΙΑ ΙΤΕΑ ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΚΑΣ-14.12.2011

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«Βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο (κατά τμήματα), παραλιακό τμήμα από χ.θ. 5+900 έως χ.θ. 47+400»

 

 

Εξετάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, χθες 13 Δεκεμβρίου 2011, παρουσία της Βουλευτή Φωκίδας Αφροδίτης Παπαθανάση,  η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο (κατά τμήματα), παραλιακό τμήμα από χ.θ. 5+900 έως χ.θ. 47+400», Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Καθώς το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις του έργου και από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, την ΕΥΠΕ, η Βουλευτής έχει ζητήσει με επιστολές και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, από τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, το έργο αυτό και ειδικά το τμήμα Ιτέα – Γαλαξείδι, να χαρακτηριστεί ως έργο προτεραιότητας και να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

 

Το έργο αυτό και η ολοκλήρωση του, τόνισε η Βουλευτής κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, έχει μεγάλη σημασία για το Νομό Φωκίδας , έναν από τους λίγους νομούς στην Ελλάδα που ακόμη δεν έχει εγκριθεί σχεδιασμός για μεγάλο έργο βασικής υποδομής ενώ ταυτόχρονα δημόσια έργα  υποδομής τέτοιου βεληνεκούς είναι απαραίτητα όχι μόνο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην απορρόφηση μέρους της ανεργίας που ολοένα και αυξάνεται.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.