Κατεπείγουσα παρέμβαση Μαντούβαλου για την κατάργηση του Ταχυδρομείου Γραβιάς…!

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

    Πειραιάς 6 Ιουνίου 2017

Προς την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ

 κ. ΣΤΑΥΡΑΚΗ Ευφροσύνη

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΕΡΩΤΗΣΗ

ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ Πέτρου του Σταύρου

Δικηγόρου – τ. Βουλευτού

Θέμα: Κατάργηση Ταχυδρομικού Γραφείου
ΓΡΑΒΙΑΣ (ΦΩΚΙΔΑ)

   Ενημερώθηκα μέσω του διαδικτύου «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στα πλαίσια του νέου οργανογράμματος των ΕΑΤΑ, ότι πρόκειται να καταργηθεί το Ταχυδρομικό Γραφείου Γραβιάς (ΦΩΚΙΔΑ).

 

  Το συγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετεί 600 περίπου συνταξιούχους διαφόρων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ κλπ.). Επίσης συναλλάσσονται καθημερινά πάρα πολλοί πολίτες της ευρύτερης περιοχής για καταθέσεις, αναλήψεις κλπ.

   Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε Τράπεζα ούτε ΑΤΜ παραπλήσια. Η ταλαιπωρία των πολιτών ιδιαίτερα των μεγάλων και ευπαθών ηλικιών θα είναι πολύ μεγάλη εάν καταργηθεί η ως άνω υπηρεσία, διότι δεν υπάρχει συγκοινωνία και τρόπος άμεσης μετακίνησης για να εξυπηρετηθούν.

 Δηλαδή για να μεταβεί και να επιστρέψει κάποιος από τη Λαμία θα πρέπει να διανύσει περί τα 77 χλμ, για την Αμφίκλεια περί τα 50χλμ και για τηνΆμφισσα περί τα 70 χλμ. Πράγμα αδιανόητο!

  Από τους διανομείς του Γραφείου των ΕΛΤΑ ΓΡΑΒΙΑΣ εξυπηρετούνται με φιλότιμη και μεγάλη προσπάθεια περίπου 4.000 κάτοικοι των γύρω χωριών(Γραβιά, Καστέλια, Αποστολιά, Οινοχώρι, Σκλήθρο, Καλοσκοπή, Βάριανη, Μαριολάτα, Λιλαία, Επτάλοφος, Πολύδροσο, Μπράλος, Παλαιοχώρι).

  Θεωρώ ότι στα πλαίσια και της κοινωφελούς δραστηριότητας των ΕΛΤΑ δεν θα καταργηθεί το Ταχυδρομικό Γραφείο Γραβιάς και παρακαλώ να έχω την θέση Σας επί της παρούσης αναφοράς μου – ερωτήσεώς μου.

Μετά τιμής

Ο Αναφέρων Ερωτών

http://fokidatv.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.