Στο συνεδριακό τουρισμό επενδύει ο δήμος Δελφών

 MARCH 4, 2018

Στο συνεδριακό τουρισμό ποντάρει ο Δήμος Δελφών, προκειμένου να αυξηθούν οι τουριστικές ροές, που ούτως ή άλλως αυτές δεν είναι αμελητέες, λόγω του αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Κάθε χρόνο, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, τουλάχιστον 500.000 άτομα επισκέπτονται το Μουσείο των Δελφών, αλλά και τα υπόλοιπα αρχαιολογικά μέρη της περιοχής. Την ίδια στιγμή, αντικείμενο θαυμασμού αποτελούν τα μέρη ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, δηλαδή τα προστατευόμενα τοπία και οι ζώνες NATURA.

Εστιάζοντας στο σκέλος των συνεδρίων -και με αφορμή το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – επισημαίνεται, ότι αν η περιοχή των Δελφών είχε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, η επισκεψιμότητα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, καθώς η ζήτηση για συνέδρια στην «ιερή περιοχή» είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή, η δυνατότητα που υπάρχει είναι 400 άτομα για το κάθε συνέδριο.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις υποδομές φιλοξενίας των Δελφών αυτές ανέρχονται σε 2.500 κλίνες, ενώ στο προσφερόμενο χαρτοφυλάκιο προστίθενται με γοργούς ρυθμούς και οι ενοικιαζόμενες βίλες, στις γνωστές πλατφόρμες της οικονομίας του διαμοιρασμού (airbnb).

http://www.amfissaface.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.