Με επίκεντρο την Ιτέα το MyKteo 7ο Φθινοπωρινό Ράλλυ – Δελτίο Τύπου Νο 1: Κρίνεται το πρωτάθλημα!

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Σερδερίδη

Με την επίκεντρο της πόλης της Ιτέας θα διεξαχθεί το  MyKteo  Φθινόπωρο Ράλλυ  που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή της Ελλάδας. Η διήμερη  21η και 22η Σεπτεμβρίου,  η τέταρτη και τελευταία στροφή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ράλλυ Ορμά, που προστίθεται και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών, θα πραγματοποιηθεί στις αγαπημένες ειδικές διαδρομές των ακτοπλοϊκών και αναμένεται να προσελκύσει αρκετές και ποιοτικές συμμετοχές. Την οργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το  Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) , ενώ ο ονομαστικός χορηγός είναι το  MyKteo . Στην πλευρά των οργανωτών θα βρίσκεται η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  και ο  Δήμος Δελφών .

Λίγη ιστορία …

 Το 1ο Φθινοπωρινό Ράλλυ πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του  2013  στην περιοχή του Αμαρύνθου, καθώς ήταν αγώνας του Ασφαλτό του Κυπέλλου εκείνη τη χρονιά. Οι ταχύτεροι στις όμορφες ειδικές διαδρομές της Εύβοιας ήταν οι Γιάννης και Γιώργος Γύζης με την Renault Clio Williams. Την  επόμενη χρονιά ο αγώνας μετράει και πάλι στο Κύπελλο Ασφαλτού, με τους Πατρίνους Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο να κυριαρχούν με το Mitsubishi Lancer Evo X. Η αναβάθμιση του ασφαλισμένου Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου προέκυψε το  2015 , με τον αγώνα να ρίξει την αυλάκωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ράλλυ εκείνης της χρονιάς.Οι Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας δεν δυσκολεύτηκαν να πετάξουν τους νικητές από την Αμάρυνθο, οδηγώντας ταχύτατα το Mitsubishi Lancer Evo IX. Το  2016 , η τελευταία χρονιά που ο αγώνας φιλοξενήθηκε στην παραλιακή πόλη της Εύβοιας, πραγματοποίησε μια αρκετά ενδιαφέρουσα πορεία που οδήγησε τον Γιώργο Αναπόλωτα-Θανάση Τσιούκα στην υψηλότερη βαθμίδα της βάσης με το Seat Ibiza Kit Car Evo 2. Το κέντρο του Φθινόπωρου Ράλλυ το  2017  ήταν τα Αθίκια της Κορινθίας, όπου φιλοξένησαν ένα αρκετά συγκεντρωμένο χιλιομετρικό αγώνα που άρεσε στους αγωνιζόμενους. Εκεί, οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος πέτυχαν με την Mitsubishi Lancer Evo X τη δεύτερη νίκη στον αγώνα, γεγονός που καθιστά τους πολλούς. Το  2018 ο αγώνας άλλαξε επιφάνεια και έδρα. Τον Σεπτέμβριο του παρελθόντος έτους, το Φθινόπωρο Ράλλυ πραγματοποιήθηκε σε ειδικές διαδρομές της Φωκίδας, έχοντας ως κέντρο την Ιτέα και προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Νικητές αναδείχτηκαν οι Ιωάννης Μπαντούνας-Κωνσταντίνος Σούκουλης με το Mitsubishi Lancer Evo VI που πανηγύρισαν παράλληλα τον τίτλο του πρωταθλητή! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο αγώνας τιμήθηκε με την παρουσία του ο πρωταθλητής του WRC Trophy του 2017, ο Ιορδάνης Σερδερίδης που τερμάτισε δεύτερος!

 Η φετινή χρονιά του αγώνα παρουσιάζει ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το 2018. Ο  έλεγχος και ο τεχνικός έλεγχος  των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί στις  21 Σεπτεμβρίου  από τις  16.00  έως τις  18.00  στις εγκαταστάσεις του  MyKteo  που βρίσκεται στο  Βιοτεχνικό Πάρκο Αμφισσάς. Το βράδυ της ίδιας μέρας ( 20.30 ) στο Κεντρικό Προφήτα Ιτέας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο. Την  Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εισέλθει στην ειδική διαδρομή «Αγία Ευθυμία» στις 09.30 και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στις «Καρούτες» (ώρα 10.30). Μετά την ενδιάμεση εξυπηρέτηση, οι επιβάτες θα διέλθουν για δεύτερη φορά από την Αγία Ευθυμία και τους Καρούτες, με την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή, αυτή της Αμίστας (Power Stage), να πραγματοποιηθεί μία φορά και να κλείσει το αγωνιστικό μενού. Μετά από  συνολικά  ειδικές διαδρομές  και  76 αγωνιστικά χιλιόμετρα , τα πληρώματα θα τερματίσουν στην Κεντρική Πηγή του Ιτέα στις  16.30 .

wrario fthino2019

Οι δηλώσεις συμμετοχής που πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ, θα ανοίξουν την  Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου  και θα παραμείνουν  ανοικτές μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου  στις 23.59. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 8087267, e-mail:  agonistiko.auto@gmail.comwww.agonistiko.gr .

Σελίδα Facebook:  https://www.facebook.com/asma.agonistiko/

Απόστολος Παλάτος

Γραφείο Τύπου

Αγωνιστικός Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.