Τι συμβαίνει με το “πέτρινο κτίριο” του 6ο Γυμνασίου Λαμίας;

1 Οκτ 2009

Από Lamianews

Αυτό το επιβλητικό και μεγαλόπρεπο πετρόκτιστο κτίριο, το οποίο είναι μάλλον το αρχαιότερο στον Κεντρικό Ελλαδικό χώρο “επιβουλεύονται” κάποιοι επιχειρηματίες.
Η ανέγερσή του άρχισε στα 1911 και ολοκληρώθηκε στα 1914 -Πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος και Υπουργός Παιδείας ο Λαμιώτης Ιωάννης Τσιριμώκος- οπότε χρησιμοποιήθηκε ως Δημοτικό Σχολείο Θηλέων με το όνομα “Παρθεναγωγείο”.
Στα 1938 στεγάστηκε το Γυμνάσιο Αρρένων έως το 1979, με μία διακοπή χρήσης κατά τον Ελληνοιταλικό πόλεμο 1940-41 που έγινε Ελληνικό Νοσοκομείο και στη διάρκεια της γερμανοϊταλικής κατοχής 1941-44 που χρησιμοποιήθηκε ως διοικητήριο.
Φαίνεται ότι τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξει και πάλι η χρήση του.
Γιατί;

Δεν ξέρουμε αν έχει ξανασυμβεί αλλά ο εργολάβος ο οποίος ανέλαβε τις εργασίες στο σχολείο μετά από διαγωνισμό, έκανε ένσταση ότι δεν είναι σωστή η μελέτη και ότι δεν μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Δηλαδή πότε θα ξαναλειτουργήσει το σχολείο;
Όταν εκδικαστεί η ένσταση. Η ένσταση που έκανε ο εργολάβος που συμμετείχε στη διαδικασία και αποδέχτηκε τους όρους του διαγωνισμού.
Και τότε γιατί πήρε μέρος στο διαγωνισμό;
Η ιστορία αυτή με το “πέτρινο” κρατάει από πέρυσι, όταν για πρώτη φορά θέλησαν να βγάλουν τους μαθητές έξω, κρίνοντας ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο και ότι έπρεπε να γίνουν εργασίες συντήρησης.
Τότε μετά από παρέμβαση των γονέων ο νομάρχης κ. Χειμάρας δέχτηκε να λειτουργήσει το σχολείο και υποσχέθηκε στους γονείς, παρουσία της νομαρχιακής συμβούλου κας Μακρή και του δημοτικού συμβούλου κ. Παλιαλέξη ότι αμέσως μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς θα μπει ο εργολάβος και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών θα επισκευαστεί το κτίριο και θα λειτουργήσει ξανά το σχολείο.
Όμως τίποτε απ’ αυτά δεν έγινε. Οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν, το καλοκαίρι πέρασε και οι μαθητές μεταφέρθηκαν αλλού, αφού υποσχέθηκαν στους γονείς τους, ότι θα βάλουν ειδικό λεωφορείο να μεταφέρει τους μαθητές στο νέο σχολείο, αφού κατά κύριο λόγο οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου προέρχονται από το κέντρο της πόλης.
Βέβαια ούτε αυτό έγινε. Ούτε λεωφορείο, ούτε σχολείο.

Από πέρυσι είχαμε επισημάνει ότι αν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου μεταφερθούν αλλού, τότε δεν πρόκειται όχι να ξαναγυρίσουν αλλά και το κτίριο θ’ αλλάξει χρήση.
Η ένσταση που κατέθεσε ο εργολάβος έρχεται να ενισχύσει τους ισχυρισμούς μας. Ξέρετε πόσο καιρό θα πάρει να εκδικαστεί; Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα! Τόσο όσο θα χρειαστεί να ξεχαστεί ότι κάποτε αυτό το κτίριο ήταν σχολείο!!!
Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος της Λαμίας σ’ έναν χώρο όπως είναι ο χώρος του 6ου Γυμνασίου μαζί με το χώρο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου!
Ποιος δεν θα ήθελε να αξιοποιήσει έναν τέτοιο χώρο στο κέντρο της Λαμίας;
Για να δούμε θα μας διαψεύσουν;                    Από:Lamianews.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.