Μικρασιατικές Αναμνήσεις 2010


Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2010 10:08

Οι Μικρασιάτες τιμούν τον τόπο που τους γέννησε:  88 χρόνια χωρίς Μικρασία (1922 – 2010)

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Μικρασιατικές Αναμνήσεις 2010» διοργανώνει για τις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης», σε μια προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού της Μικράς Ασίας.

Οι φετινές εκδηλώσεις, 88 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή το 1922, θα διεξαχθούν στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Μαγνησία, και θα ξεκινήσουν στις 21:00 το βράδυ αύριο Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων είναι αφιερωμένη στα παιδιά και περιλαμβάνει παράσταση κουκλοθέατρου, με την κα. Τασούλα Ξηρομερίτου να παρουσιάζει «Το Σμυρναίικο παραμύθι».Παράλληλα, την ίδια μέρα, τα παιδιά του Συλλόγου θα παρουσιάσουν μικρασιάτικους χορούς με την επιμέλεια της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κας. Βάσω Χαΐλη-Μαδούρα, ενώ στον χώρο θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής με έργα που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά του Συλλόγου, με τηφροντίδα του κ. Γιώργου Αγγελακόπουλου.

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, στις 21:00 το βράδυ στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης της Νέας Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική βραδιά με την παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα του Χρήστου Φαναρίτη και θέμα: «από την Μικρά Ασία στην Ρούμελη».

Οι εκδηλώσεις «Μικρασιατικές Αναμνήσεις 2010» θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, με αφηγήσεις, μαρτυρίες, περιγραφές γεγονότων «από τα παιδιά του τότε που δεν υπάρχουν πια», καθώς και κινηματογραφημένα στιγμιότυπα εκείνης της εποχής. Στην εκδήλωση της Κυριακής, που, σε περίπτωση βροχής θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, συμμετέχουν το χορευτικό τμήμα του συλλόγου με την συνεργασία του συλλόγου «Μπάλος», η χορωδία του συλλόγου με χοράρχη τον κ. Ανδρέα Ιωα-

κείμ, η ορχήστρα της σχολής «Εν Ωδαίς» με μαέστρο τον κ. Δημήτρη Λόζο, ενώ η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τις κυρίες Γιόλα Γεμενή και Ανδριάννα Καρανάσιου.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.