ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ(Αφροδίτη Παπαθανάση)

ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των συναντήσεων εργασίας των τελευταίων ημερών  της Βουλευτή ΦΩΚΙΔΑΣ κ. Αφροδίτης Παπαθανάση.

Πέμπτη 03.03 – Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Συνάντηση εργασίας της Βουλευτή και του Δημάρχου Δωρίδας, κ. Γ. Καπεντζώνη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ν. Σηφουνάκη. Στα πλαίσια του νομοσχεδίου για τη Βιοποικιλότητα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που ανακύπτουν στις περιοχές του Νομού Φωκίδας όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί ΣΧΟΑΠ και εντάσσονται στο δίκτυο NATURA και ειδικότερα στη Βιοτεχνική Ζώνη Ευπαλίου.

Πέμπτη 03.03 – Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Συνάντηση εργασίας της Βουλευτή και του Δημάρχου Δωρίδας, κ. Γ. Καπεντζώνη με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων, κ. Α. Ανδρεαδάκη. Θέμα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση του Ειδικού για τις ανάγκες του Δήμου Δωρίδας σε έργα βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης, το βαθμό ωριμότητας των έργων αυτών καθώς και τη δυνατότητα ένταξης τους στο (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Πέμπτη 03.03 – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του Υπουργού, για ζητήματα κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων των κτηνοτρόφων του Νομού Φωκίδας.

Παρασκευή 04.03 – Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α)

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α, κ. Θ. Σαρρή, σχετικά με αποζημιώσεις φυσικού και ζωικού κεφαλαίου.

Παρασκευή 04.03 – Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Συνάντηση με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου για την ανάκληση των οικοδομικών εργασιών στην εκτός σχεδίου περιοχή, που εμπίπτει στη χωρική αρμοδιότητα του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Από πλευράς μας, ζητήσαμε από το ΥΠΕΚΑ και θα επιμείνουμε, από τη μια να συνεχίσει την ουσιαστική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος με μέτρα για την προστασία του Κορινθιακού, την προστασία των ορεινών όγκων, μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, όπως και τα μέτρα και τους κανόνες που θα πρέπει να τεθούν με τα σχέδια διαχείρισης των περιοχών natura, αλλά θα ζητήσουμε και θα επιμείνουμε απέναντι σε κάθε αρχή, να λαμβάνεται υπόψη η θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.