Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαίου. Ξεναγήσεις για μαθητές στο Αρχαιολογικό μας μουσείο

Τρίτη, 03 Μαΐου 2011 09:10

Να μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για σχολικές εκδρομές: 

Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως η «Διεθνής Ημέρα Μουσείων» και είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα, που αφορά στα μουσεία ή στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το 2011 η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία και Μνήμη».

Τα μουσεία διαφυλάσσουν την μνήμη και αφηγούνται ιστορίες. Διαθέτουν πλούσιες συλλογές, οι οποίες διασώζουν την μνήμη των κοινωνιών. Οι συλλογές αυτές συγκροτούνται από τεκμήρια της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων αποτελεί μια ευκαιρία ανακάλυψης της ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό, διοργανώνει ξεναγήσεις για μαθητές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης και στην Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 από ώρα 10:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και προσκαλεί τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να συμμετάσχουν, δηλώνοντας εγκαίρως συμμετοχή, ως εξής:
• Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, τηλ. 22310-29992 – 22310-46106 (κ. Φιλίτσα Τιλελή, Αρχαιολόγος)
• Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης και Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας τηλ. 22330-23355 (κ.κ. Σοφία Δημάκη και Μαρία Παπαγεωργίου, Αρχαιολόγοι).

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.