Διαγωνισμός για το πιο «Πράσινο Μπαλκόνι» και τον «καλύτερο κήπο» του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας

Κυριακή, 12 Ιούνιος 2011 16:27
Lamiatimes.gr

Μια πραγματικά πρωτότυπη για το τόπο μας και ομολογουμένως αξιέπαινη προσπάθεια ξεκινά από το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας ο οποίος θεσπίζει ετήσιο διαγωνισμό για τους Δημότες και τους φίλους, που με μεράκι φροντίζουν για την όμορφη εμφάνιση κάθε γωνιάς του Δήμου!

Για τη φετινή χρονιά θα δοθούν βραβεία για τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Τρία (3) Βραβεία για όμορφους κήπους σπιτιών.

2. Τρία (3) Βραβεία για όμορφα μπαλκόνια.

3. Τρία (3) Βραβεία για όμορφους επαγγελματικούς χώρους.

Τα Βραβεία, θα είναι τιμητικοί έπαινοι και συμβολικά δώρα και θα δοθούν κατά τη διάρκεια τελετής, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου. Τιμητικοί έπαινοι θα απονεμηθούν επίσης και σε ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες ως επιβράβευση για τις προσπάθειες δημιουργίας και συντήρησης καλαίσθητων ιδιωτικών χώρων πρασίνου.

Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας για την πρωτοβουλία τους και ευχόμαστε να βρουν μιμητές στην προσπάθειά τους!

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου από το επίσημο site : http://www.amfiklia-elatia.gr

ΦΙΛΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

Ο ΔΗΜΟΣ μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος σήμερα 5 / 6 / 2011, καθιερώνει απ’ την φετινή χρονιά έναν ετήσιο πρωτότυπο για την περιοχή μας διαγωνισμό , που αφορά στα καλύτερα κι ομορφότερα ανθοστόλιστα μπαλκόνια , παρτέρια και κήπους που με το μεράκι τους πρωτίστως οι κυρίες γιατί αυτές τα καταφέρνουν μάλλον καλύτερα , διακοσμούν όχι μόνο τα σπιτικά τους αλλά και τις γειτονιές σ’ ολόκληρο το Δήμο μας και τις μετατρέπουν σε μικρές μεν αλλά καταπράσινες όμορφες ζωγραφιές . Ποιος από ‘μας τους μεγαλύτερους δεν επαναφέρει συχνά και νοσταλγικά τις μνήμες μιας εποχής παλιότερης που πέρασε μα δεν ξεχάστηκε , τότε που οι γειτονιές μας γέμιζαν μοσχοβολιές μ’ αγιόκλημα και γιασεμί με ντάλιες και κρινιές γεμάτες οι γωνιές αντίκρυ στις αυλές μας .

Ξεχνιούνται άραγε τέτοιες θύμισες και τόσες μυρωδιές …!! Ο Δήμος μας κόντρα στην απαισιοδοξία και την μελαγχολία των καιρών που μας επιβάλουν οι οικονομικές περικοπές και οι ανασφάλειες και θέλοντας να δώσει μια νότα χαράς , δημιουργίας και ικανοποίησης που γεννά η ενασχόληση με την κηπουρική και τα λουλούδια, απευθύνεται πρώτα απ’ όλους στους αισιόδοξους συμπολίτες μας και τους καλεί έτσι που ‘ναι γεμάτοι ζωή , όμορφα συναισθήματα κι ελπίδα , να συμμετάσχουν σ’ αυτό το διαγωνισμό μετατρέποντας τις γειτονίες μας σ’ ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πράσινο κι ανθοστόλιστο μπαλκόνι , δείχνοντας παράλληλα σε πολλούς από ‘μάς τους μακάριους ένα θετικό πρότυπο δημιουργικής ενασχόλησης.

Οι καλύτεροι λοιπόν, άνδρες και γυναίκες …. κηπουροί !! , θα διαγωνισθούν και θα βραβευτούν για την όμορφη και μυρωδάτη δουλειά τους , στη διάρκεια των πολιτιστικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων σε μια ειδική τιμητική εκδήλωση που δεν θα της λείπουν τα χρώματα και τα’ρώματα αφού μ’ αυτά τα συμβολικά δώρα θα τιμηθούν οι προσπάθειες και το μεράκι αυτών που αγαπούν τη φύση και τις ομορφιές της . Καλούμε τους ενδιαφερόμενους , που έχουν έναν όμορφο χώρο πρασίνου ( μπαλκόνι, ή κήπο κλπ ) και θεωρούν ότι μπορούν κι αξίζει να εμπιστευτούν στην κρίση μας τις ατομικές τους προσπάθειες προς επιβράβευση, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί μας στα κατά τόπους Δημοτικά καταστήματα και να δηλώσουν την συμμετοχή τους Για όσους διστάζουν ή δυσκολεύονται να δείξουν τη δουλεία τους, ας μας ειδοποιήσουν σχετικά οι φίλοι και οι γείτονές τους και εμείς θα είμαστε εκεί παρόντες για να επιβραβεύσουμε την προσπάθειά τους . Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό κατηγοριοποιούνται στις εξής τρεις : α ) των κήπων – όπου περιλαμβάνονται και αυλές, είσοδοι σπιτιών, παρτέρια κλπ. – β ) των μπαλκονιών , ταρατσών , πεζοδρομίων κλπ . γ ) των εξωτερικών επαγγελματικών χώρων .

Αιτήσεις συμμετοχής από 6/ 6 /2011 έως 30/ 7 /2011

Επιτροπή του ΔΗΜΟΥ θα επισκεφθεί δυο φορές κατόπιν συνεννόησης όλα τα σπίτια και τα καταστήματα των συμμετεχόντων , θα δει επιτόπου και θα φωτογραφήσει τα μπαλκόνια και τους κήπους για να αξιολογήσει στη συνέχεια και να αποφανθεί για τα καλύτερα . Ο διαγωνισμός για το « Πράσινο μπαλκόνι και κήπο » είναι μια ευκαιρία για να απολαμβάνουμε εφεξής όλο και περισσότερα στολισμένα μπαλκόνια και παρτέρια στο τόπο μας κι όταν περιδιαβαίνουμε στις γειτονίες μας έτσι πολλοί από λίγοι που γινόμαστε τα καλοκαίρια , να ‘χουμε αντάμωση καλή με την ομορφιά των λουλουδιών και των χρωμάτων και γιαυτό καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετέχουν και να τα στολίσουν αυτά που μπορούν έστω και τώρα. Φέτος ενδεχομένως λίγοι, του χρόνου όμως περισσότεροι κι ακόμα περισσότεροι πιο μετά , για να στεριώσει ο διαγωνισμός αυτός ως θεσμός δικός μας πια .

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ

Καλό καλοκαίρι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.