Στο όνομά της ανοίγουνε εκκλησιές…

  Ιωάννα Καραγιάννη
Τρίτη, 02 Αυγ 2011 19:35

altΗ γιορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου τον 15αυγουστο για την Ελλάδα και τους Έλληνες τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και αγάπη. Για την Ελλάδα, γιατί  την σκεπάζει με την φοβερά προστασία της και όπως η ιστορία έχει αποδείξει..

εκεί που όλα μοιάζουν σκοτεινά και ότι η χώρα πάει να χαθεί, αίφνης κάτι γίνεται και αναδύεται φως, ελπίδα, δύναμη και στο τέλος η ελληνική σημαία και πάλι ανεμίζει ελεύθερη. Για τον κάθε έλληνα χριστιανό η Παναγία είναι η πηγή που ανέδειξε την ζωή, είναι η μητέρα όλων όσων την επικαλούνται και ζητάνε την καθοδήγησή της. Για την πλούσια λοιπόν χάρη της ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κος Νικόλαος οργάνωσε φέτος πρόγραμμα περιοδειών για το πρώτο 15νθημερο του Αυγούστου σε 98 χωριά του νομού.

Προτεραιότητα έχουν τα χωριά στα οποία δεν υπάρχει ιερέας. Θα πάνε λοιπόν, θα ανοίξουν τις εκκλησιές, θα λειτουργήσουν και μετά θα συζητήσουν με τον κόσμο. Ο κος Νικόλαος μάλιστα, περιμένει πως και πως, πότε η κυβέρνηση θα επιτρέψει και πάλι της χειροτονίες, καθώς έχει έτοιμους ήδη δέκα ανθρώπους.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.