Κλειστά τα Ψωρονέρια μέχρι 13 Οκτώβρη. Έντονες διαμαρτυρίες λουομένων(video)

  Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου -0001 01:34

Απαγορεύεται η είσοδος των λουομένων μέχρι 13 Οκτώβρη στην ιαματική πηγή Δαμάστας με απόφαση της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων. Η ΕΤΑΔ ισχυρίζεται πως η δεξαμενή πρέπει να αδειάσει και να απολυμανθεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή προκειμένου να γίνει απαραίτητη δειγματοληψία νερού για την αναγνώριση της πηγής από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων. Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των λουομένων αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου Τάκη Συλεούνη.

Δύο υπάλληλοι εταιρίας φύλαξης από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ενημέρωναν τον κόσμο που έφτανε στα Ψωρονέρια πως από την Πέμπτη λόγω εργασιών καθαρισμού η πηγή θα είναι κλειστή για 11 ημέρες.
Η διαμαρτυρία των ηλικιωμένων ήταν έντονη ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Τάκη Συλεούνη ο οποίος έφτασε στην πηγή της Δαμάστας προκειμένου να πληροφορηθεί ποιος και γιατί έδωσε αυτήν την εντολή.
Ο κ.Συλεούνης σε δηλώσεις του θέλησε να ξεκαθαρίσει στους πολίτες πως η πηγή δεν έχει παραχωρηθεί στην δημοτική αρχή που δεν φέρει καμία ευθύνη για την προχειρότητα με την οποία κάποιοι παίρνουν αποφάσεις.
Παρά τις διαμαρτυρίες η εταιρία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου επιμένει στην απαγόρευση εισόδου των λουομένων στην ιαματική πηγή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο από 2- 13 Οκτωβρίου .Σε νέο δελτίο τύπου αναφέρεται πως για την αναγνώριση των φυσικών πόρων κρίνεται απαραίτητη η λήψη δειγμάτων ξηρής περιόδου.
Η πηγή Καλλιδρόμου ή αλλιώς Ψωρονέρια στην περιοχή της Δαμάστας θα παραμείνει κλειστή και η δεξαμενή θα αδειάσει προκειμένου ο χώρος να απολυμανθεί και έπειτα να γίνει η δειγματοληψία.
Την χρονική περίοδο από 7-13 η ΕΤΑΔ κλείνει και τις πηγές Κονιαβίτη και Καλλυντικά στα Καμένα Βούρλα

Κλείνουν τα Ψωρονέρια από LAMIASTARGR

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.