Στη Λαμία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 11:55
 pan_thes_mik

 


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λαμία, στις 22-24 Νοεμβρίου.

Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Ελληνική Εταιρία Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής (ΕΕΥΒΒ) συνδιοργανώνουν φέτος το Πανελλήνιο Συνέδριο Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής, το 8ο κατά σειρά ενός κύκλου Πανελληνίων Συνεδρίων που διεξάγονται κάθε χρόνο σε μεγάλες πόλεις με σχετικά Πανεπιστημιακά Τμήματα, και με αντικείμενο τις πιο πρόσφατες εφαρμογές της επιστήμης της Βιοπληροφορικής στην επίλυση Βιολογικών και Βιοϊατρικών ερωτημάτων.

Αποτελεί σημαντικό γεγονός για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το ότι φέτος για πρώτη φορά το συνέδριο αυτό διεξάγεται στην έδρα του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, του Τμήματος που κατεξοχήν παρέχει πτυχία με τη μεγαλύτερη συνάφεια προς τη Βιοπληροφορική. Το Συνέδριο σκοπό έχει τη συνεύρεση ερευνητών από σχετικούς τομείς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και την προώθηση της έρευνας και τη δημιουργία επιστημονικών δικτύων και συνεργασιών μέσα από την παρουσίαση των εργασιών τους και τον γόνιμο διάλογο. Παράλληλα διοργανώνονται και δυο εργαστηριακά σεμινάρια (workshops) για νέους ερευνητές ώστε να ενημερωθούν σε σύγχρονες μεθοδολογίες που θα τους βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της έρευνάς τους. Το συνέδριο είναι το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός της Ελληνικής Εταιρίας Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής (ΕΕΥΒΒ). Η ΕΕΥΒΒ ως επιστημονική εταιρεία είναι μέλος (affiliated) της αντίστοιχης διεθνούς ομοσπονδίας (International Society for Computational Biology). Στο συνέδριο αναμένεται να συζητηθούν και θέματα (συναφή με τη Βιοπληροφορική) εθνικής σημασίας όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός των διαπραγματεύσεων ένταξης της Ελλάδας στο Διεθνές Πρόγραμμα ELIXIR (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Υλικοτεχνικής Υποδομής για τις Επιστήμες Ζωής και την Πληροφορική).

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει προσωπικότητες του κλάδου και προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι η καθηγήτρια Άρτεμις Χατζηγεωργίου (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), ο καθηγητής Χαράλαμπος Σαββάκης (Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης) καθώς και ο καθηγητής Ηλίας Ηλιόπουλος (Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου).

Τέλος, η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις βαθιές της ευχαριστίες για την ευγενική υποστήριξη που της προσφέρθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τις εταιρίες ΓΝΩΣΙΣ Computers, Next shop και Chipita, καθώς και το Επιστημονικό Περιοδικό Computational and Structural Biotechnology Journal. Χωρίς τη δική τους υποστήριξη δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το ανωτέρω συνέδριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο: https://sites.google.com/site/hscbb13/

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.