Σήμερα: «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Κερδίστε προσκλήσεις

 Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 09:40

 Σήμερα: «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Κερδίστε προσκλήσεις

Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στις 9:00΄ το βράδυ….

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει την παράσταση «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη για το κοινό της πόλης και της Περιφέρειας.

Συναντήσαμε τον Χρίστο Καλαβρούζο στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, λίγες μέρες πριν τις δύο τελευταίες παραστάσεις του στη Λαμία.

Δείτε τι μας είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

 Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Σιοπαχά, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του αείμνηστου βραβευμένου σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου και η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη.  Για την ερμηνεία του αυτή ο Χρίστος Καλαβρούζος έχει αποσπάσει στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές καθώς αυτή αποτελεί σταθμό στη μακρά θεατρική του διαδρομή.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Στείλτε μας στο info@lamiareport.gr το ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τη λέξη “ΑΠΟΛΟΓΙΑ” και θα μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για δωρεάν προσκλήσεις. Οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικά. Καλή Επιτυχία.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικό-φοιτητικό-άνεργοι-πολύτεκνοι-σύλλογοι κατόπιν συνεννοήσεως). Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17. Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 και 32215.

Με την  παράσταση αυτή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης επιθυμεί να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Κώστα Βάρναλη καθώς εφέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση και 40 χρόνια από το θάνατό του.

Λίγα λόγια από τον ηθοποιό Χρίστο Καλαβρούζο για το έργο:

«Ένα συγκλονιστικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, κόντρα στο καθεστώς της αδικίας, στη μασκαρεμένη δημοκρατία, στους μηχανισμούς των «σοφιστάδων» της πολιτικής, της ηθικής και της τέχνης κάθε απόχρωσης, δηλαδή σ’ εκείνους που δεν αξίζει το κόπο να είσαι πρώτος ή τελευταίος ανάμεσα σε  τελευταίους που θεωρούνε τον εαυτό τους πρώτο. Έργο που μας διδάσκει και οδηγεί στη συλλογή, τον προβληματισμό για ζητήματα που έχουν σημασία στις μέρες της παρακμής, της εξαθλίωσης και της βαρβαρότητας της εποχής μας. Το μεγάλο φιλόσοφο της αρχαίας Ελλάδας Σωκράτη τον κατηγόρησαν τρεις, αλλά τον καταδίκασε ο λαός να πιεί το φαρμάκι. Μέσα σ’ αυτό  το χρονικό διάστημα περνάει θαυμάσια ότι είναι γνωστό απ’ τη ζωή και την φιλοσοφία της διδασκαλίας του. Το Σωκρατικό δαιμόνιο του μεγάλου φιλοσόφου της αρχαίας Ελλάδας διαλέγεται, κεντρίζεται από το Βαρναλικό δαιμόνιο και φωτίζεται από την διαλεκτική του ματεριαλισμού. Η ειρωνεία, η κοροϊδία, ο χλευασμός, ο σαρκασμός δένονται αρμονικά σ’ ένα παιχνίδι αντιθέσεων που γεννά το γέλιο και φθάνει στο πικρόγελο. Το απόσταγμα της τραγικής μορφής του Σωκράτη που φέρνει το στίγμα της γνώσης, της ιστορικής πείρας 3000 χρόνων».

http://www.lamiareport.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.