Πώς αναδιαρθρώνονται οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Φωκίδα

AUGUST 22, 2016

Aetos

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σχέδιο Π/Δ για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τηυς Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο αναφέρονται φυσικά και αυτές που αφορούν στη Φωκίδα. Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο πλάνο προβλέπει αλλαγές στην οργανωτική δομή των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Χώρας, αλλά και της Φωκίδας.

 

Για την τελευταία προβλέπεται η μετατροπή σε Αστυνομικού Σταθμού του τμήματος της Γραβιάς, το οποίο κατά την αρχική πρόθεση προοριζόταν για κατάργηση, ενώ διατηρούνται και τα δύο αστυνομικά τμήματα της Δωρίδας, όπως και ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Δελφών.

Αναλυτικά

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος

Άρθρο 37

Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας

1.Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας – Δελφών,

β. Τμήμα Ασφάλειας Άμφισσας – Δελφών,

γ. Τμήμα Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών,

δ. Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Άμφισσας,

ε. Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας,

στ. Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου και

ζ. Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδος.

2.Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:

α. ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Δελφών, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Δελφών του δήμου Δελφών και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας – Δελφών και

β. ο Αστυνομικός Σταθμός Γραβιάς, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Γραβιάς του δήμου Δελφών και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας – Δελφών.

3. Έδρα των Υπηρεσιών των περιπτώσεων α΄ έως και δ΄ της παραγράφου 1 ορίζεται η δημοτική ενότητα Αμφίσσης του δήμου Δελφών, της περίπτωσης ε΄ η δημοτική ενότητα Ιτέας του δήμου Δελφών και των περιπτώσεων στ΄ και ζ΄ οι δημοτικές ενότητες Ευπαλίου και Λιδορικίου του δήμου Δωρίδος, αντίστοιχα.

http://www.amfissaface.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.