Μανιταροεξόρμηση στην Οίτη

Common

” Μανιταροεξόρμηση “στη νερομάνα Οίτη – το βουνό των αμέτρητων πηγών και των σπάνιων αγριολούλουδων, αλλά και των ερωτικών συναντήσεων του Ηρακλή με τη βασιλοπούλα Ιόλη – διοργανώνει, με επίκεντρο το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος απανταχού Μαυρολιθαριτων, το τριήμερο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 έως και Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.


Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση – ειδήμονες και μη – θα έχουν την ευκαιρία :
** να κάνουν πεζοπορία στο πυκνό ελατοδάσος και στα ξέφωτα λιβάδια της Οίτης,
**να περιδιαβούν στο “μαγικό” κόσμο των νωπών άγριων μανιταριών του δάσους και
**να μάθουν τα ” μυστικά ” της αναγνώρισης, της συλλογής και της γευσιγνωσίας των μανιταριών.

Παράλληλα, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη τους, θα ζήσουν ένα φυσιολατρικό weekend, μέσα σε αλπικής ομορφιάς τοπία και μονοπάτια, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα, τις μεθυστικές μυρωδιές της φύσης και τα μοναδικά χρώματα – δύσκολα να περιγράφουν ακόμα και από έναν περιηγητή με φλέβα λογοτεχνική…

Το πρόγραμμα, (εκτός από την περιήγηση στο δάσος για αναγνώριση και συλλογή μανιταριών, ανταλλαγή απόψεων και απαντήσεις σε ερωτήσεις, με οδηγό και εισηγήτρια μανιταρογνωσίας την κ.Ελένη Αναστασίου) περιλαμβάνει βραδυνό καλωσόρισμα Παρασκευής με τοπικούς μεζέδες και τσίπουρο,” κρασοκατάνυξη” στο παραδοσιακό “Στέκι του Καραπλή”, στο Μαυρολιθάρι, με ντόπια ψητά και ρουμελιώτικες πίτες, αλλά και γευσιγνωσία μανιταριών στο … ψαγμένο ” Πανδοχείο Μαυρολιθάρι “.

Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μαυρολιθαριτών για τη συγκεκριμένη Μανιταροεξόρμηση ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Με δεδομένη τη βούληση μας, την τιμή και τη χαρά να σας έχουμε κοντά μας, θερμές ευχαριστίες για τη δημοσίευση, μετάδοση και καταχώρηση στην ιστοσελίδα σας.
Με εκτιμηση,

Δ.Σ Πολιτιστικου Συλλογου Απανταχου Μαυρολιθαριτων

( *** Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνειστε με την κυρία Ελένη Αναστασίου-μελος του Πολιτιστικου Συλλογου Απανταχου Μαυρολιθαριτων: κινητό 6974552443)

http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.