Σημαντικά έργα στους δρόμους της Φωκίδας

Με δύο σημαντικά έργα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της οδοποιίας στη Φωκίδα προχωρά η υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης σε όλη την περιοχή.

Πρόκειται για δομικές παρεμβάσεις, με τις οποίες θα αποκατασταθεί η ομαλή διέλευση των οχημάτων αλλά και θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς οδήγησης.

1.     Το πρώτο έργο αφορά στη συντήρηση και προσωρινή αποκατάσταση τμημάτων του υπάρχοντος φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος, της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Νο27 στους Αγίους Αποστόλους, ενώ προβλέπεται ο καθαρισμός τάφρων και πρανών αλλά και η επισκευή της οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού  286.247,14€.

2.     Το δεύτερο έργο προβλέπει παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης τμημάτων στο κλάδο Άµφισσας- Γραβιάς και συγκεκριμένα από τη θέση «ΑηΛιώσα» πλησίον οικισμού Ελαιώνα έως θέση «Πουρί», µε προϋπολογισμό 290.000,00€.

Στόχος και των δύο έργων είναι, άμεσα, να γίνουν οι παρεμβάσεις που πρέπει, ώστε να αντιμετωπιστούν οι φθορές που έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα από τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ετών, αλλά και να αναβαθμιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά τους.

Με αφορμή αυτά τα δύο έργα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια της Περιφέρειας να αλλάξει ριζικά, όχι μόνο η εικόνα των δρόμων της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και η ποιότητά τους. «Οι ρυθμοί με τους οποίους προχωράμε στις παρεμβάσεις για τους δρόμους μας, δείχνουν ότι έχουμε χαράξει μία σταθερή πορεία για να πετύχουμε τον στόχο μας. Να προσφέρουμε στους πολίτες και τους επισκέπτες της Στερεάς, ασφαλείς αλλά και όμορφες διαδρομές. Είναι στόχος που δεν εγκαταλείπουμε ποτέ γιατί πιστεύουμε ότι με την επίτευξή του, δίνουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.