Clean Pavliani: Καθαρίζουμε – ομορφαίνουμε – ασπρίζουμε το χωριό μας

   Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 08:06

 

Clean Pavliani: Καθαρίζουμε - ομορφαίνουμε - ασπρίζουμε το χωριό μας

Το ραντεβού έκλεισε για την 1 η  Απριλίου …

Σε συνέχεια της περασμένης επιτυχημένης πρωτοβουλίας, οι κάτοικοι και φίλοι της Παυλιανής θα προετοιμάσουν για ένα ακόμη φόρο το χωριό για το Πάσχα και την υποδοχή της Άνοιξης! Ο βαρύς χειμώνας και το χιόνι αφήνει τα σημάδια του σε όλες τις ορεινές περιοχές. Με την έναρξη της Άνοιξης, η Παυλιανή θέτει τα «καλά» της με τους κατοίκους της να αναλάβουν την ασβεστομάτωση, την καθαριότητα αλλά και την καλλωπισμό της μέσα από τις δημιουργικές και πολύχρωμες παρεμβάσεις τους με την υποστήριξη της Δήμου Λαμίας, της τοπικής κοινότητας και των τοπικών συλλόγων.

Με άλλα λόγια, με την αγάπη και την αγάπη για την προστασία, την ανάδειξη και την προστασία του περιβάλλοντος οι ντόπιοι έχουν συσπειρωθεί, και άλλοι με τους πινέλους και τις ιδέες τους, άλλοι με οικονομική ή ηθική υποστήριξη, άλλοι με την ενθάρρυνση ή απλά την ανοχή συμβάλλουν αυτό που μπορεί να συναντήσει κάποιος με την επίσκεψή του στο Παυλιανή.

Ημερομηνία: 1 Απριλίου 2018.

Σημεία συνάντησης: πλατείες Κάτω και Άνω Παυλιανή

Ώρα: 10 π.μ.

Λίγα λόγια για την Παύλιανη

Η Παυλιανή είναι ένα χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ. στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Ούτης και δίπλα στην Πύρα του Χρακλέους. Η Παυλιανή απέχει από την Αθήνα 240 χιλιόμετρα ή 2 ώρες διαδρομής, μέσω εθνικής οδού από τον κόμβο των Θερμοπυλών και από την Θεσσαλονίκη 340 χιλιόμετρα μέσω της νέας εθνικής οδού Θεσ / νίκης – Λαμίας.

Το φυσικό πάρκο δίπλα στις πηγές του Ασωπού είναι μοναδικό στην Ελλάδα και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Το Παυλιανή είναι ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στο Εθνικό Δρυμό της Ούτης μέχρι το καταφύγιο, τα “Kαταβόθρια” και το όρος Γρεβενό, στην Πύρα του Ηρακλείου και στο Κουβέλο, όπου ο επισκέπτης θα συναντήσει μια ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα μοναδική στην Οίτη.

Η Παυλιανή είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις για τον επισκέπτη, όχι μόνο για το πάρκο αναψυχής «Παρκάκι» στο οποίο κάποιος μπορεί να δει κούνιες αναποδογυρισμένες πάνω από το ποτάμι, πολύχρωμες κουβέρτες κλωστές που είναι κολλημένες στις έλατες, ένα πιάνο, πρωτοποριακά αθλήματα όπως το τζελοποδημόριο και το τραμπολίνο , οικόπεδα αλλά και για τις πρωτότυπες ζωγραφιές σε τοίχους, κάδους, πινακίδες, φράχτες σπιτιών κα.

Επικοινωνία:

Λέττα Κρέτσα 6980611176, Γεώργιος Ρηγάκης 6980971409

www.pavliani.info (υπό κατασκευή),  depavliani@gmail.com

www.facebook.com/groups/13516207619/

Θυμηθείτε και την εκπομπή της WEBERT  «Η αύριο των σπουδαίων»  με θέμα την ιδιαίτερη Παυλιανή.

http://www.lamiareport.gr/index.php/topika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.