ΤΙ ΑΦΟΡΑ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα περί «διαχειριστικών ελέγχων» σε διάφορους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Δελφών, επιθυμούμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους συνδημότες μας σχετικά:

 

1. Ο διαχειριστικός έλεγχος πράγματι γίνεται και είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από καταγγελία συνδημότη μας.
2. Αντικείμενο του ελέγχου αποτελεί ο Βιολογικός Καθαρισμός (ΒΙΟ.ΚΑ.) του Γαλαξιδίου και ερευνάται η χρονική περίοδος από το έτος 2007 έως το έτος 2017.
3. Η έρευνα αφορά σε δύο αντικείμενα και συγκεκριμένα: α) Αν υπήρξε κακή συντήρηση και λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. Γαλαξιδίου κατά το άνω χρονικό διάστημα και β) Αν τα τέλη αποχέτευσης που κατέβαλαν οι κάτοικοι του Γαλαξιδίου αντιστοιχούσαν με τις δαπάνες του Δήμου για το σύστημα αποχέτευσης της πόλης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
4. Από την πλευρά μας, οφείλουμε να πούμε ότι κατά την παρούσα δημοτική θητεία έχει γίνει μια σοβαρότατη προσπάθεια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του Βιο.Κα. Γαλαξιδίου, καθώς και των αντλιοστασίων και εν γένει του αποχετευτικού συστήματος και προς τούτο διατέθηκαν και ιδιαίτερα σημαντικοί πόροι.
5. Μολονότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου από την αρχή της θητείας μας, εντούτοις δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό αποτέλεσμα, διότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα εισροής θαλασσινού νερού στο κυρίως αποχετευτικό δίκτυο του Γαλαξιδίου (που δυστυχώς δεν εντοπίστηκαν κατά την παραλαβή του έργου), τα οποία εμποδίζουν εν τέλει την ορθή λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. Γαλαξιδίου.
6. Στη φάση αυτήν επεξεργαζόμαστε και ολοκληρώνουμε μία προμελέτη με αντικείμενο την αντιμετώπιση των κατασκευαστικών προβλημάτων της αποχέτευσης του Γαλαξιδίου. Ταυτόχρονα αναζητούμε πόρους από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα για να πραγματοποιήσουμε το αντίστοιχο έργο (απαιτείται χρηματοδότηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ), που είναι δύσκολο να βρεθούν, διότι οι χρηματοδοτήσεις Ε.Σ.Π.Α., «Φιλόδημος» κ.λπ. προβλέπουν αναβαθμίσεις εγκαταστάσεων σχετικά παλιών (που έχουν παραληφθεί προ εικοσαετίας και περισσότερο), ενώ στην περίπτωση του Γαλαξιδίου το έργο της αποχέτευσης έχει παραληφθεί περίπου προ δεκαετίας.

Μαιρη Ανδρεοπουλου

 

 

karteria1.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.