“Πατρίδα μας η Στερεά”: Όχι στην επιλεκτική απομόνωση της Φωκίδας

Γράφτηκε από τον/την Ρούλα Τυλιγάδα
Δημιουργήθηκε : 23 Μαρτίου 2019

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε.Φωκίδας με το Συνδυασμό “Πατρίδα μας η Στερεά”, της Κατερίνας Μπατζελή, συνυπογράφουν κοινή δήλωση για τους οδικούς άξονες του Νομού.
Αγαπάμε τον τόπο μας όσο και εσείς.
Θέλουμε με τη δουλειά μας και τις παρεμβάσεις μας να υπάρξει όφελος για το κοινό καλό.

Με την σημερινή παρέμβαση μας επισημαίνουμε, ξανά, μια ουσιαστική αδικία προς την Φωκίδα τα τελευταία χρόνια, από τους έχοντες την ευθύνη σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, για τον αποκλεισμό της ΦΩΚΙΔΑΣ από έργα δημόσιων υποδομών – οδικών αξόνων.
Και στα μεγάλα οδικά έργα του Αναθεωρημένου ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά σε πρόβλεψη για έργο οδικού άξονα, είτε για την Διαγώνιο ,(ΑΞΟΝΑΣ ΜΠΡΑΛΟΣ – ΑΝΤΙΡΙΟ) είτε για την οδό προς Λιδωρίκι, στη ΦΩΚΙΔΑ.
Δεν θα ανεχθούμε τον αποκλεισμό του Νομού. Δεν δικαιούμαστε να μεταφέρουμε την ευθύνη μας απέναντι στην επιχειρηματικότητα του νομού και στις ευκαιρίες για ανάπτυξη, σε στείρα αντιπαράθεση, αλλά δεν θα δεχθούμε και καμιά ακύρωση στον τόπο μας λόγω αδιαφορίας των υπευθύνων.
Ζητούμε τα αυτονόητα:
1.1. ΑΞΟΝΑΣ ΜΠΡΑΛΛΟΣ – ΑΝΤΙΡΙΟ
Να ενταχθεί στον Εθνικό και Περιφερειακό σχεδιασμό, κύρια με την πρόβλεψη της επόμενης προγραμματικής περιόδου, η σταδιακή υλοποίηση τμημάτων του άξονα “Μπράλλος – Άμφισσα -Ιτέα – Άγιος Νικόλαος”, για τον οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχουν εγκριθεί περιβαλλοντικοί όροι.
Όχι άλλες έωλες υποσχέσεις, όπως αυτή του κ. Μπακογιάννη, που από το 2017, μας ενημέρωνε για διάθεση πίστωσης 12 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για μικρό τμήμα του έργου. Επί της ουσίας όμως ,το έργο έμεινε στα «αζήτητα» . Διαβάζουμε «πανηγυρικές ανακοινώσεις» από την Περιφέρεια , για βελτιώσεις σε τμήματα οδοποιίας, όταν, αυτές αποτελούν βασική υποχρέωση οδικής ασφάλειας και όχι νέα έργα.
Μας προβληματίζει ιδιαίτερα που η Περιφέρεια, εδώ και μια πενταετία, δεν έφερε το απαιτούμενο αποτέλεσμα από τη συνεργασία της με το Υπ. Υποδομών, αλλά και ότι δεν ασκήθηκε καν πίεση για χρηματοδότηση μέσω των εκπτώσεων από άλλα έργα, την στιγμή που υπάρχουν ακόμη και οι πίνακες απαλλοτριώσεων για το τμήμα Τριταία – Αγ. Σπυρίδωνα. Μας προβληματίζει ότι για το έργο δεν δραστηριοποιήθηκε ο Βουλευτής του Νομού και δεν κατατέθηκε καν κοινοβουλευτικός έλεγχος.
Εμείς, ως πρόσωπα και ως Παράταξη, θα κάνουμε αυτό καλά ξέρουμε, το καθήκον μας – και είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι αποτελέσματα θετικά θα φέρουμε.
Γνωρίζουμε πως αν και άλλα χρόνια περάσουν χωρίς χρηματοδότηση επί του τμήματος Μπράλλος – Αντίρριο η κατάσταση αυτή – το ότι δεν είμαστε στο χάρτη, στο σχεδιασμό μεγάλων έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις χρηματοδοτήσεις- θα παγιωθεί.
Δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο.
1.2. ΑΞΟΝΑΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ – ΛΙΔΩΡΙΚΙ
Στα χρόνια που πέρασαν , μια πενταετία, καμιά κίνηση, συζήτηση, ενέργεια, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την δυνατότητα συνέχισης του έργου που βελτιώνει τις συνθήκες πρόσβασης στην ορεινή Δωρίδα, της συνέχισης του άξονα από ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ προς ΛΙΔΩΡΙΚΙ.
Εμείς, ως Παράταξη δώσαμε την λύση σε έργο με χρόνια καθυστέρηση, το τμήμα Αγ. Ευθυμία – Μαλανδρίνο.
Εμείς, ως Παράταξη έχουμε την αντίληψη για την άρση απομόνωσης της Ορεινής Δωρίδας και θα εργασθούμε καθημερινά για αυτό.

1.3. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ – ΛΙΔΩΡΙΚΙ.
Στα χρόνια που πέρασαν , μια πενταετία, καμιά κίνηση, συζήτηση, ενέργεια, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την δυνατότητα συνέχισης του έργου που βελτιώνει τις συνθήκες πρόσβασης στην ορεινή Δωρίδα, δυνατότητα υλοποίησης έργου βελτιώσεων επί του τμήματος Ερατεινή – Λιδωρίκι.
Και για το έργο αυτό υπάρχουν πίνακες απαλλοτριώσεων.
Θα εργασθούμε καθημερινά,
για να ανατρέψουμε την υστέρηση και την επιλεκτική απομόνωση της Φωκίδας.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΒΩΤΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΡΓΥΡΩ
ΦΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

https://tvstar.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.