Τη βοήθεια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζητούν οι αστυνομικοί της Φωκίδας

Τον επανασύνδεση όλων των αποσπασμένων αστυνομικών της Διεύθυνσης Φωκίδας, στις οργανωτικές τους θέσεις και να μην συνεχίσουν να παραμένουν σε άλλες νομούς στελεχώντας επιτελικές θέσεις και θέσεις προστασίας υψηλών προσώπων, ζητά με την επιστολή της, από τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού.

«Έτσι ώστε να ενσωματωθεί ξανά η αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες της Φωκίδας και οι συνάδελφοί μας να είναι δίπλα στους πολίτες της Φωκίδας», όπως τονίζουν στην επιστολή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας, θα θέλατε αρχικά να σας συγχαρώ και να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχές μας για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.
Μετά την έκδοση των τελευταίων εικοσιτετράωρων που αφορούν την διάθεση των αστυνομικών σε αποσπάσματα και προσωρινές μετακινήσεις, οι οποίες προφανώς δεν εξυπηρετούν την προστασία των πολιτών και την πρόληψη της εγκληματικότητας και την επιστροφή τους σε οργανωμένες θέσεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ακριβώς αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια και στο Δ.Α. Φωκίδας.
Μια Διεύθυνση στην οποία λειτουργούν δύο (2) σωφρονιστικά καταστήματα – από τα οποία το ένα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως η ύψιστη ασφάλεια – με αυτό συνεπάγεται
(μεταγωγές κρατουμένων, επιτηρήσεις καταστημάτων κ.α.), μια διεύθυνση που έχει στην αρμοδιότητά της η περιοχή των Δελφών, ένα από τα κορυφαία τουριστικά προορισμούς παγκοσμίως, αν και ποτέ δεν ενισχύθηκε με αστυνομικούς για το σκοπό αυτό, μια διεύθυνση που παραμένει σε οργανικές θέσεις, μια διεύθυνση που εφαρμόστηκε ανεπιτυχώς την περίπλοκη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών καθώς και το σχέδιο δημόσιας ασφάλειας (ΠΕΡΣΕΑΣ), μια διεύθυνση στην οποία οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν εμφανώς αυξηθεί και σε συνδυασμό η πρόσβαση σε πολλές περιοχές καθίσταται εξαιρετικά χρονοβόρα και δυσπρόσιτη, μια διεύθυνση που αποτελεί στόχο της οργάνωσης της τρομοκρατίας.

Κύριε Υπουργέ,
Αφού λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω, αναμένετε ανάλογες παρεμβάσεις και στο Δ.Α. Φωκίδας, με την άμεση επαναφορά όλων των αποσπασμένων εκτός Δ.Α. Φωκίδας στα οργανωτικά τους καθήκοντα και να μην συνεχίσουν να παραμένουν σε άλλες νομούς, στελεχωμένο σε επιτελικές θέσεις και θέσεις προστασίας υψηλών προσώπων καθώς και στην τελική ένταξη της περιοχής των Δελφών σε τουριστικούς προορισμούς που χρειάζονται ενισχυμένη αστυνόμευση αλλά και ενίσχυση Δ.Α. Φωκίδας με αστυνομικό προσωπικό στις έκτακτες μεταθέσεις, ώστε να ενσωματωθεί ξανά η αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Φωκίδας και οι συνάδελφοί μας να είναι δίπλα στους πολίτες της Φωκίδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.