ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΤΑΛΟΦΟ (Αφροδίτη Παπαθανάση)

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε σήμερα 11 Μαρτίου 2011, η Βουλευτής Φωκίδας κ. Αφροδίτη Παπαθανάση προς τον Υπουργό Εσωτερικών , κ. Γ. Ραγκούση , και την Υπουργό Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,κ. Τ. Μπιρμπίλη, σχετικά με την υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών του νομού και το ειδικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση οριοθέτησης του Δημοτικού Διαμερίσματος Επταλόφου.

Ειδικά η Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση της ότι :

«Πολλά χρόνια και σημαντικά προβλήματα του νομού Φωκίδας οφείλονται και στην υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών του νομού. Η υποστελέχωση τους αποτελεί τροχοπέδη για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δημιουργεί αντικίνητρα για κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια ενώ η άρτια στελέχωση αυτών είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου η γραφειοκρατία και οι χρόνιες παθογένειες και καθυστερήσεις του συστήματος να μην πλήξουν περαιτέρω την ανάπτυξη που θέλουμε και χρειαζόμαστε για το νομό.

Ένα από τα προβλήματα που έχει δημιουργηθεί αφορά στην οριοθέτηση του Δημοτικού Διαμερίσματος Επταλόφου, του Καποδιστριακού Δήμου Παρνασσού, η οποία ενώ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο έγκρισης του εδώ και τρία χρόνια, ωστόσο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, καθώς δεν έχει υπάρχει γνωμάτευση από το Δασαρχείο Άμφισσας. Με την αρχική πρόταση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την οριοθέτηση του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, η μισή κατοικημένη περιοχή, εντάχθηκε στην περιμετρική ζώνη του Δρυμού.

Η καθυστέρηση και η μη ολοκλήρωση της οριοθέτησης του Δημοτικού Διαμερίσματος Επταλόφου, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα για την ανάπτυξη της περιοχής» .

Ακόμη και στην πρόταση που έχουμε καταθέσει  και που θα επαναφέρουμε για την εξαίρεση του οικιστικού ιστού του Δημοτικού Διαμερίσματος Επταλόφου από την περιμετρική ζώνη του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού  κατά την διαδικασία διαβούλευσης του Προεδρικού Διατάγματος για τον Εθνικό Δρυμό , πρέπει η διαδικασία οριοθέτησης του οικισμού να ολοκληρωθεί.

Η βουλευτής έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα στους συναρμόδιους Υπουργούς :

  1. 1. Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης του Δημοτικού Διαμερίσματος Επταλόφου,

  1. Ποια η πρόβλεψη του Υπουργείου για την ενίσχυση και στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών του νομού Φωκίδας, έτσι ώστε αυτές να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που τα δεδομένα του νομού δημιουργούν;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.