Ο Φιλοζωικός Φθιώτιδας προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης

Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011 13:37


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, 21 Μαρτίου, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης. Απευθύνεται σε όσους μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας, χωρίς όριο ηλικίας.

Τα ποιήματα που θα σταλούν για τον διαγωνισμό πρέπει:

1.   Να έχουν φιλοζωικό περιεχόμενο.

2.   Να μην έχουν εκδοθεί.

3.   Να είναι 2 έως 4.

4.   Να μην ξεπερνούν τους 40 στίχους.

5.   Να είναι δακτυλογραφημένα σε 5 αντίτυπα.

6. Τα ποιήματα να στέλνονται με ψευδώνυμο. Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας ο υποψήφιος εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του και μέσα τα πραγματικά του στοιχεία (όνομα, επίθετο, ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, αν έχει). Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχτεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης των ποιημάτων. Τα αντίτυπα δε θα επιστραφούν.

Οι υποψήφιοι  μπορούν να αποστείλουν τα ποιήματά τους έως την 13η Μαΐου 2011 στη διεύθυνση: Λεωνίδου 24, 35100 Λαμία με την ένδειξη για τον «1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας».

Η μη τήρηση έστω και ενός από τους παραπάνω όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται  τον αποκλεισμό του υποψηφίου.

Η κρίση  των ποιημάτων θα γίνει από 5μελή κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από  βραβευμένους πανελληνίως ποιητές, λογοτέχνες και εκπαιδευτικούς του τόπου μας.

Θα απονεμηθούν: 3 βραβεία, 3 μετάλλια και 10 έπαινοι.

Η απονομή  θα γίνει σε επίσημη τελετή τον  Ιούνιο του 2011.

Το ποσό καταβολής για τη συμμετοχή (κάλυψη εν μέρει του κόστους οργάνωσης) ανέρχεται σε 15€. Το ποσό πρέπει να κατατεθεί έως 13 Μαΐου 2011 στο λογαριασμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με αριθμό GR550965800000000060059119-1 ή εσωκλείοντας το στο φάκελο αποστολής με ευθύνη του συμμετέχοντα.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.