ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013


    Λαμία: 04/12/2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

logo_epimelitirio

Για άλλη μια φορά γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών για επικείμενες αυξήσεις οι οποίες προωθούνται από το Υπουργείο Υποδομών στα διόδια. Οι αυξήσεις αυτές που ανέρχονται έως και 60%, έρχονται σε μια περίοδο ιδιαίτερης δυσμένειας και οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν το χιλιοταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο «χρυσάφι».

 Στο όνομα της επανέναρξης όλων των μεγάλων έργων, θα κληθούμε να ξαναπληρώσουμε για δρόμους και για έργα προκαταβολικά που δεν πρόκειται να κατασκευάσουν. Η συγκεκριμένη κίνηση μόνο απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειδικά σε μια περίοδο που οι πολίτες ταλαιπωρούνται από μια σειρά φορομπηχτικών πολιτικών, με αποτέλεσμα να αποστραγγίζεται το οικογενειακό τους εισόδημα. Η επικείμενη αύξηση θα δώσει τη χαριστική βολή στον κλάδο των μεταφορών και των αυτοκινητιστών και θα εκτινάξει τα όποια κόστη πέρα από κάθε λογική βάζοντας επιπλέον εμπόδιο στην αναμενόμενη και θρυλούμενη ανάπτυξη.

Οι εθνικοί μας εργολάβοι με την ανοχή της Κεντρικής Διοίκησης, σχεδιάζουν νέα μετωπικά και πλευρικά διόδια στο Νομό Φθιώτιδας. Ο νομός μας είναι αυτός που πληρώνει ακριβότερα από όλους το χαράτσι των διοδίων. Όσο για τον Ε-65 πληρώνουμε ακόμα και σήμερα χωρίς να τον χρησιμοποιούμε.
Επιτέλους πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είναι δυνατό να χρηματοδοτούν οι πολίτες με υπέρογκα ποσά – πολλές φορές γαϊδουρόδρομους – και δρόμους που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν. Επιτέλους είναι ανάγκη να τεθεί το ζήτημα της χιλιομετρικής χρέωσης (αντίτιμο διοδίων ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ο οδηγός).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2013/12/blog-post_8343.html#ixzz2mVLUxr3o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.