ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ 24ΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

24η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

unnamed (1)

Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν ὑπερούσιον τίκτει…  

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ 

 16-20 Δεκεμβρίου 2013

Η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και επικοινωνιακής της πολιτικής, προγραμματίζει εκδηλώσεις στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων για σχολικές ομάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

H θεματολογία των εκδηλώσεων βασίζεται στις απεικονίσεις της Γέννησης στη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Τέχνη (τοιχογραφίες – ψηφιδωτά) καθώς και σε ήθη, έθιμα και παραδόσεις από την άϋλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Οι εκδήλωσεις θα έχουν διάρκεια μιας ώρας, περιλαμβάνουν προβολή διαφανειών συνοδευόμενη από σχετική ομιλία και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Νομισματικής Συλλογής του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας από 16 έως 20 Δεκεμβρίου 2013, μεταξύ 9:00 και 13:00.

Για δηλώσεις συμμετοχής και για τον καθορισμό της ακριβούς ημερομηνίας και ώρας επίσκεψης, οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων μπορούν να επικοινωνήσουν με την 24η ΕΒΑ (τηλ.: 22310 47628, κ. Α. Σταμοκώστα).

                   Η Αν. Προϊσταμένη της    Εφορείας                  

                     Μαρία-Φωτεινή Παπακωνσταντίν                        

                              Αρχαιολόγος 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.